Print Options:

Uzbekiškas Jautienos Troškinys Dumliama

Uzbekiškas Jautienos Troškinys Dumliama
Time
Pasiruošimo Laikas: 20 20 mins Gaminimo Laikas: 140 140 mins Brandinimo Laikas: 10 10 mins Bendras Laikas: 2 hrs 50 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 800 gramai Jautiena
  • 800 gramai Bulvės (vidutinio dydžio)
  • 250 gramai Morkos
  • 250 gramai Svogūnai
  • 300 gramai Pomidoriukai
  • 2 vienetai Paprikos
  • 1 vienetas Česnakai
  • 2 vienetai Čili pipirai
  • 8 valgomi šaukštai Aliejus
  • 1 valgomas šaukštas Druska
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Pipirai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Kalendros prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Kumino sėklos
  • 500 mililitrai Vanduo
  • Švž. petražolės
  • Švž. kaliandra
  • Švž. krapai
  • Raudonieji svogūnai
  • Svogūnų laiškai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Bulves nulipam. Česnakų galvą nulupam.
    Mėsą supjaustom didesniais gabaliukais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas supjaustom didesniais gabaliukais.
    Paprikas išvalom nuo sėklų ir supjaustom stambesniais griežinėliais. Iš pomidoru išpjaunam kotelius ir perpjaunam per pusę arba į keturias dalis.

  2. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Supilam aliejų ir palaukiam kol įkais iki 175-180C temperatūros.
    Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsą. Grąžinam visą mėsą į kazaną.

  3. Apkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Išmaišom. Pamaišydami apkepam svogūnus kartu su mėsa.

  4. Apkepam morkasApkepam morkas

    Suberiam morkas. Pamaišydami apkepam.

  5. Apkepam pomidorus

    Suberiam pomidorus. Pamaišydami apkepam kol pasklis sultys.

  6. Verdam zirvaką

    Suberiam kalendros prieskonius, paprikos prieskonius, pipirus, kumino sėklas. Pagardinam druska.
    Supilam vandenį. Išmaišom. Užverdam. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 30 min.

  7. Troškinam bulves ir paprikasTroškinam bulves ir paprikas

    Ant viršaus sudedam paprikas ir bulves. Įmerkiam česnako galvą, čili pipirus. Ant bulvių užberiam dar truputį druskos.
    Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir viską troškinam dar apie 30-60 min. iki kol bulvės taps minkštos.
    Traukiam lauk ir uždarytam kazane leidžiam 10 min pailsėti.

  8. Pateikiam ir ragaujam!Uzbekiškas Jautienos Troškinys Dumliama

    Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytom petražolėm, kalendra, krapais ir raudonaisiais svogūnais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: troškinys,uzbekija,kazanas,dumliama