Print Options:

Vengriškas Vištienos Paprikašas

Vengriškas Višienos Paprikašas su Makaronais
Time
Pasiruošimo Laikas: 10 mins Gaminimo Laikas: 110 mins Bendras Laikas: 2 hrs
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 8 vienetai Vištų šlaunelės
  • Druska
  • Aliejus
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 3 skiltelės Česnakai
  • 2 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Miltai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Švž. malti pipirai
  • 1 arbatinis šaukštelis Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 0.25 stiklinės Paprikos prieskoniai
  • Kajeno pipirų prieskoniai
  • 2 stiklinės Vištienos sultinys
  • 0.5 stiklinės Grietinė
  • 0.25 stiklinės Grietinėlė 36%
  • Cukrus (nebūtinai)
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Svogūnus supjaustom smulkiai. Česnakus išspaudžiam. Grietinę išimam ir paliekam pastovėti kambario temperatūroje, kol gaminsim patiekalą.
    Vištieną iš visų pusių padruskinam.

  2. Apkepam vištieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keputvę. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus.
    Apkepam vištienos gabaliukus po 3-5 minutes iš abiejų pusių, kol apskrus.
    Vištieną išimam į didelį indą ir atidedam į šalį.

  3. Gaminam padažą

    Į keptuvę kur apkepėm vištieną suberiam svogūnus. Truputį pagardinam druska. Pamaišydami kepam apie 5-10 min. kol pagels.
    Sudedam česnakus, pomidorų pastą, miltus. Pamaišydami apkepam dar 3-4 minutes, kol taps vientisa mase.
    Keptuvę nuimam nuo ugnies ir leidžiam porą minučių atvėsti. Suberiam 1 a.š. druskos, švž. maltus pipirus, rūkytos paprikos prieskonius, paprikos prieskonius. Įberiam žiupsnį kajeno pipiro. Pilnai Išmaišom.
    Supilam sultinį. Išmaišom. Grąžinam keptuvę į kepsninę. Užverdam.

  4. TroškinamTroškinam

    Į keptuvę grąžinam vištieną ir supilam visas inde susikaupusias vištienos sultis.
    Apšlakstom gabaliukus su keptuvėje esančiu padažu.
    Keptuvę uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Neaukštoje temperatūroje troškinam viską apie 45-60 minutes.

  5. Užbaigiam patiekaląUžbaigiam patiekalą

    Pilnai atidarom oro sklendes. Išimam vištienos gabaliukus. Į padažą supilam grietinėlę ir grietinę. Pastoviai maišydami užverdam.
    Sudedam vištienos gabaliukus atgal į keptuvę kartu su susikaupusiomis sultimis. Apšlakstom padažu.
    Patroškinam neuždengtoje keptuvėje dar apie 10 minučių, kol vištiena sušils.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei pomidorų pasta suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam cukrumi. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais ar kitais prieskoniais.

  6. Pateikiam ir ragaujamPateikiam ir ragaujam

    Pateikiam uždėdami papildomai grietinės ir apiberdami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais su makaronais 😋

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/135683911966725

Raktažodžiai: vištiena,paprikašas,troškinys