Print Options:

Vietnamietiška PHO BO Jautienos Sriuba

PHO BO sriuba
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 30 mins Gaminimo Laikas: 3 3 hrs Bendras Laikas: 3 hrs 30 mins
Porcijos 6
Description

Vietnamietiška PHO BO jautienos sriuba kazane.

Ką panaudojam?
  • 2.5 kilogramai Jautienos kulninė su kaulu
  • 70 gramai Švž. Imbieras
  • 200 gramai Ryžių makaronai
  • Sojos pupelių daigai
  • Čili pipirai
  • 5 vienetai Anyžinės žvaigždutės
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Kardamono prieskoniai
  • 1 valgomas šaukštas Pankolio sėklos
  • 20 vienetai ️Gvazdikėliai
  • 1 vienetas Laimas
  • 2 vienetai Česnakai (1+1 galvos)
  • 2 vienetai Geltonieji svogūnai
  • 2 vienetai Raudonieji svogūnai
  • Švž. Mėta
  • Švž. Petražolės
  • Svogūnų laiškai
  • Ryžių actas
  • 70 gramai Žuvies padažas
  • Vanduo
Kaip gaminam?
  1. Išsiverdam sultinį

    2 geltonuosius svogūnus nulupam ir perpjaunam per pusę. Vieną česnako galvą perpjaunam per pusę skersai. Imbierą perpjaunam išilgai.

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir į sausą (be aliejaus) kazaną, ant dugno, nupjauta puse, vienu sluoksniu sudedam geltonųjų svogūnų puseles ir vienos česnako galvos puseles, imbiero griežinėlius. Suberiam anyžines žvaigždutes, pankolio sėklas, gvazdikėlius. Keletą minučių sausai apkepam, kol apdegs.
    Supilam nešaltą vandenį. Sudedam mėsą. Dapilam vandens kad pilnai apsemtų mėsą. Palaukiam kol užvirs. Uždengiam kazaną, uždengiam kepsninę ir oro sklendes paliekam praviras per pusę. Verdam 2.5val. karts nuo karto patikrinam, nugriebiam putas ir jei reikia, dapilam vandens.

     

  2. Kol verda sultinys pasiruošiam kitus ingredientus

    Likusio česnako skilteles ir čili pipirus supjaustom griežinėliais, užpilam ryžių actu ir paliekam pasimarinuoti. Taip pat pusžiedžiais supjaustom raudonajį svogūną, užpilam ryžių acto ir paliekam pasimarinuoti. Pasmulkinam petražoles, svogūnų laiškus. Skiltelėm supjaustom laimą.

  3. Papildom sultinį prieskoniais ir žuvies padažu
    Į kazaną suberiam kardamono prieskonius, supilam žuvies padažą. Pagardinam druska. Išmaišom ir paragaujam ar užtenka druskos. Uždarom kazaną, uždarom kepsninę ir paliekam virti dar 30min.
     
  4. Paruošiam makaronus

    Kol sultinys baigia virti, paruošiam ryžių makaronus kaip nurodyta ant pakelio: užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam 10 min. Nukošiam vandenį.

  5. Paruošiam mėsą ir sultinį sriubos gamybai

    Ištraukiam mėsą ir supjaustom vieno kasnio gabaliukais. Kiek įmanoma išgriebiam iš sultinio likusius svogūnus, anyžių, imbierą ir t.t. Idealu būtų sultinį perkošti, bet jei neišeina, tai į dubenėlius pilam per kiaurasamtį.

  6. Surenkam sriubą

    Į dubenėlį įdedam ryžių makaronų, mėsos, užpilam karštu sultiniu. Toliau jau dedam pagal skonį, kas ką mėgsta 😋 : marinuoti česnakai su čili, marinuoti raudonieji svogūnai, sojos pupelių daigai, švž. petražolės, svogūnų laiškai, mėtos, skiltelė laimo.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/105149578353492

Raktažodžiai: sriuba,pagaminta kazane,azijos patiekalai,vietnamo patiekalai