Virti-Gruzdinti Azijietiški Šonkauliukai su Česnakine-Imbierine Glazūra. Su laukiniais ryžiais
Ką panaudojam?
Glazūrai:
Kaip gaminam?
-
Nuo šonkaulių nulupam plėves. Supjaustom po vieną. Nuo svogūnų laiškų nupjaunam baltus kotelius.
-
Puse imbiero supjaustom stambiais gabalais. Kitą imbiero dalį ir česnakus supjaustom smulkiai.
-
Į Grandfeu puodą sudedam šonkaulius, svogūnų laiškų kotelius, stambiai pjaustytą imbierą. Įpilam sojų padažo.
-
Užpilam viską verdančiu vandeniu.
-
Statom puodą. Užverdam. Puodą uždengiam. Verdam viską apie 40 min. iki kol pradės lįsti kauliukų galai.
-
Gaminam glazūra:
-
Į indą supilam pusę stiklinės sojų padažo. Sudedam rudąjį cukrų. Įpilam Sriracha padažo. Įpilam truputį obuolių acto. Supilam austrių padažą. Viską gerai išmaišom, cukrų ištirpdom. Paragaujam. Aštrumą balansuojam Sriracha padažu, rūgštumą cukrumi ir obuolių actu. Kadangi glazūra bus pagrindinis šonkauliukų skonio elementas, tai skonį subalansuojam pagal save.
-
Išvirusius šonkauliukus traukiam lauk.
-
Puodą išvalome. Pilnai išsausiname. Supilame aliejų. Palaukiame kol aliejus įkais iki 180-190C temperatūros.
-
Dalimis, kad neatšaltų aliejus, po 1-2 min. gruzdinam šonkauliukus kol apskrus. Traukiam lauk.
-
Išpilam aliejų. Puodą grąžinam ant kaitlentės. Sudedam šonkauliukus. Suberiam smulkiai pjaustytus česnakus su imbieru. Permaišom.
-
Supilam pasiruošta glazūra. Minutę, kitą maišydami pakaitinam, kad šonkauliukai pasidengtų. Traukiam lauk.
-
Pateikiam apibarstydami sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Su laukiniais ryžiais.
-
Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/
