Print Options:

Viščiukas Tabaka (Tapaka)

Time
Pasiruošimo Laikas: 24 hrs Gaminimo Laikas: 30 mins Bendras Laikas: 24 hrs 30 mins
Porcijos 3
Description

Minimum ingredientų ✅ Maksimum skonio 😊
Gavosi labai sultingas ir skanus 💯

Ką panaudojam?
  • 1.5 kilogramas Viščiukas
  • 10 skiltelės Česnakai
  • Aliejus
  • 20 gramai Švž. malti pipirai
  • 10 gramai Druska
  • 1 valgomas šaukštas Actas 9%
  • 300 mililitrai Vanduo
  • 4 valgomi šaukštai Grietinė
  • 60 gramai Sviestas
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientus ir marinuojam viščiuką

    Viščiukui išpjaunam stuburą. Ant viščiuko uždedam lentelę ir keletą kartų stipriai trinktelim, kad taptų plokštesnis.
    Česnaką išspaudžiam ir sumaišom su druska, pipirais.
    Su pasiruoštu mišiniu iš visų pusių ištepam viščiuką, kad patektų į visus tarpus.
    Vandenį sumaišom su actu. Įmerkiam prieskoniuotą viščiuką į marinuojam 24val. Jei skystis ne pilnai apsemia, tai po pusės laiko apverčiam.

  2. Apkepam viščiukąApkepam viščiuką

    Viščiuką ištraukiam iš marinato.
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Palaukiam kol truputį įkais. Kepsim vidutinėje kaitroje, todėl anglių labai daug nededam, ir kol apkepsime viščiuką apatinę oro sklendę laikom uždarytą.
    Įpilam šlakelį aliejaus ir ištirpdom gabaliuką sviesto. Į keptuvę dedam viščiuką oda į viršų. Ant viršaus dedam apverstą lėkštę ir iš viršaus prispaudžiam su kokiu nors svoriu (pvz. vandens pripiltu puodu), kad pilnai prisispaustų prie keptuvės plokštumos. Kepam 5 minutes.
    Apverčiam. Ir prispaudus kepam dar 5 minutes.

  3. Apkepam viščiuką su grietineApkepam viščiuką su grietine

    Aptepam grietine. Apverčiam ir prispaudus kepam 5 minutes.
    Aptepam grietine. Apverčiam ir prispaudus kepam dar 3-5 minutes. Tarpe atsargiai patikrinam ir jei oda jau gražiai, rudai apskrudo, nelaukiam visų 5 minučių, kad grietinė nepridegtų.
    Svorį nuimam. Viščiuką apverčiam oda į viršų. Keptuvę uždarom. Kepsninę uždengiam ir leidžiam dar 5 minutes pasitroškinti, kol vidus bus pilnai iškepęs.
    Traukiam lauk.

  4. Patroškinam viščiukąPatroškinam viščiuką

    Svorį nuimam. Viščiuką apverčiam oda į viršų. Keptuvę uždarom. Kepsninę uždengiam ir leidžiam dar 5 minutes pasitroškinti, kol vidus bus pilnai iškepęs.
    Traukiam lauk.

  5. Pateikiam ir ragaujam!Viščiukas Tabaka (Tapaka)

    Viščiuką pateikiam su pasigamintu padažu: likusį keptuvėje sviestą su viščiuko sultimis sumaišom su grietine ir pateikiam kaip padažą prie viščiuko.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/158011549733961

Raktažodžiai: vištiena,viščiukas,tapaka,tabaka