Marinuojam vištieną: Dideliam inde sumaišom alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, rūkytos paprikos prieskonius, česnakų prieskonius, svogūnų prieskonius, druską ir pipirus. Sudedam vištieną. Gerai išmaišom. Uždengiam ir dedam į šaldytuvą marinuotis 12-24 val.
Vištienos gabaliukus aptepam aliejumi. Kepam tiesioginėje kaitroje iš abiejų pusių po 3-6 minutes. Kol apskrus ir iki vidinės 74C laipsnių temperatūros. Traukiam lauk. Atidedam šiltai palaukti padažo.
Gaminam padažą:
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Grotelės aukščiausioje padėtyje. Įstatom ketaus keptuvę. Ištirpinam sviestą. Suberam česnako skilteles. Pamaišydami 1-2 minutes pakepam kol pradės sklisti aromatas. Supilam grietinėlę. Palaukiam kol pradės burbuliuoti.
Sudedam tarkuotą sūrį ir dižono garstyčias. Išmaišom. Pamaišydami pakaitinam kol pradės tirštėti. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom.
Sudedam vištieną. Pilnai panardinam, apšlakstom padažu. Pakaitinam keletą minučių kol vištiena sušils. Traukiam lauk.
Pateikiam su pasiruoštu padažu ir ryžiais, apibarstydami švž. petražolėm. Skanaus! 😊Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/