Print Options:

Vištiena Grybų-Vyno Padaže su Bulvių koše su pelėsiniu sūriu

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Vištienai panaudojam
  • 1 kilogramas Vištienos šlaunelių mėsa
  • 1 stiklinė Miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis Druska
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Pipirai
  • 1 arbatinis šaukštelis Česnako milteliai
  • 250 gramai Rudieji pievagrybia
  • 8 valgomi šaukštai Sviestas (4 v.š. + 4 v.š.)
  • Aliejus
  • 5 skiltelės Česnakai
  • 4 vienetai Svogūnai
  • 700 mililitrai Vištienos sultinys
  • 180 mililitrai Sausas baltas vynas
  • 250 gramai Grietinėlė (35%)
  • 2 vienetai Švž. Čiobrelis
  • 1 valgomas šaukštas Garstyčios (Poppamies)
  • 4 valgomi šaukštai Kukurūzų krakmolas
  • Bulvių košei panaudojam
  • Bulvės
  • Grietinėlė (35%)
  • Sūris su mėlynuoju pelėsiu
  • Druska
  • Sviestas
  • Daržovėms panaudojam
  • 3 vienetai Citrinos griežinėliai
  • Šaldytos morkytės
  • Šaldyti žirneliai
  • Aliejus
Kaip gaminam?
    Kaip gaminam vištieną?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Česnakus supjaustom smulkiai. Svogūnus supjaustom plonais pusžiedžiais. Pievagrybius supjaustom plonais griežinėliais ir, jei reikia, nusausinam su popieriniu rankšluoščiu.
    Dideliam inde sumaišom miltus, druską, pipirus ir česnako miltelius. Vištienos gabaliukus iš visų pusių apvoliojam miltų mišinyje. Perteklių nupurtom.

  2. Apkepam vištienąApkepam vištieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom gilią ketaus keptuvę. įpilam truputį aliejaus ir ištirpdom 4 v.š. sviesto. Dalimis kepam vištienos gabaliukus iš visų pusių, iškeps ir apskrus. Traukiam lauk ir apdengus paliekam šiltai.

  3. Apkepam grybusApkepam grybus

    Į keptuvę įdedam dar 4 v.š. sviesto. Ištirpinam. Suberiam grybus. Pamaišydami kepam kol apskrus ir drėgmė išgaruos.

  4. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės. Suberiam česnakus. Pamaišydami pakepam pusę minutės kol pradės sklisti aromatas. Supilam vyną. Viską išmaišom. Sudedam čiobrelį, garstyčias, supilam vištienos sultinį ir grietinėlę. Užverdam ir leidžiam pavirti apie 5 min.

  5. Baigiam ruošti vištieną

    4 v.š. krakmolo ištirpinam 4 v.š. vandens. Supilam į keptuvę. Išmaišom. Į keptuvę grąžinam vištos gabaliukus. Išmaišom. Leidžiam 5min. pasitroškinti, kad vištiena sušiltų ir padažas sutirštėtų.
    Paragaujam. Pagardinam druska ir pipirais.

  6. Gaminam bulvių košę
  7. Verdam bulves ir pasiruošiam grietinėlę su sūriu

    Bulves išverdam pasūdytam vandenyje. Atidedam į šalį.
    Ant silpnos kaitros dedam gilų kepimo indą ar keptuvę ir supilam grietinėlę, įmetam sūrį su mėlynuoju pelėsiu. Maišydami ištirpinam sūrį.

  8. Baigiam gaminti bulvių košę

    Į išvirtas bulves įdedam gabaliuką sviesto ir grūstuve sugrūdam bulves. Įpilam giretinėlę su ištirpintu sūriu. Intensyviai išmaišom.

  9. Gaminam daržoves
  10. Puode užverdam vandenį. Gerai padruskinam. Suberiam citrinos griežinėlius, šaldytas morkytes, šaldytus žirnelius ir 1 v.š. aliejaus. Paverdam apie 5 minutes. Su kiaurasamčiu daržoves išimam ir suberiam į indą su šaltu vandeniu. Traukiam lauk. Pagardinam druska.

  11. Pateikiam ir ragaujam!
  12. Vištiena Grybų-Vyno padaže su bulvių koše su pelėsiniu sūriu

    Skanaus! 🥰

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje:  https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/196987092503073

Raktažodžiai: vištiena,grybai,bulvių,košė