Print Options:

Vištiena Kreminiame Padaže

Time
Pasiruošimo Laikas: 20 20 mins Gaminimo Laikas: 60 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 20 mins
Porcijos 4
Description
👉 Vištų krūtinėlė paprieskoniuota, apkepta svieste, patroškinta grietinėlės-sūrio kreminiame padaže su skrudinto bekono gabaliukais ir bulvių košė su pelėsiniu sūriu 😇
Ką panaudojam?
  • 1 valgomas šaukštas Vištienos sultinio koncentratas (arba kubelis)
  • Š. r. šoninės juostelės (bekonas)
  • 100 mililitrai Sojų padažas
  • 1.5 valgomas šaukštas Garstyčios
  • 1.5 valgomas šaukštas Česnakų granulės (kepintos)
  • Švž. čiobreliai
  • 400 mililitrai Grietinėlė (32%)
  • 800 gramai Vištienos krūtinėlė
  • Druska
  • Švž. malti keturių rūšių pipirai
  • Sviestas
  • Aliejus
  • Raudonėlio prieskoniai
  • Miltai
  • 125 gramai Parmidžano sūris
Kaip gaminam?
  1. Paskrudinam bekoną

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 120C temperatūroje. Šoninės juosteles išdėliojam kepimo inde. Indą dedam į kepsninę ir kepam kol apskurs. Traukiam lauk, susmulkinam ir atidedam į šalį.

  2. Paruošiam padažą ir ingredientus

    Sumaišom padažo ingredientus: vištienos sultinį, sojų padažą, garstyčias, česnakų granules. Į mišinį įdedam surištus čiobrelius. Supilam grietinėlę. Išmaišom. Pagal norimą padažo kiekį užpilam verdančiu vandeniu. Išmaišom. Atidedam į šalį.
    Jei reikia, sūrį sutarkuojam.

  3. Paruošiam vištienąParuošiam vištieną

    Vištienos krūtinėlė supjaustom kepsniais. Sudedam tarp maistinės plėvelės ir išmušam mėsos muštuku, kad kepsniai taptų ploni ir plokšti. Iš abiejų pusių pagardinam pipirais, raudonėlio prieskoniais ir vos vos druska. Iš abiejų pusių apvoliojam miltais.

  4. Apkepam vištienąApkepam vištieną
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam ir ištirpdom gabalą sviesto. Palaukiam kol gerai įkais, nes kepsim trumpai.
    Dalimis, kad neatšaltų keptuvė kepam kepsnelius iš abiejų pusių po 2-3 min. kad išorė apskrustų. Neperkepam! Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
  5. Apkepam miltus

    Į kepsninę dedam Grand feu ketaus puodą. Įdedam gabaliuką sviesto ir 2-3 valgomus šaukštus miltų. Kaitindami maišom kol miltai pradės rusti.

  6. Gaminam kreminį padažąGaminam kreminį padažą
    Įpilam truputį padažo. Ir toliau pastoviai maišom, kad miltai virstų į košę. Dar dapilam padažo. Toliau maišom, kad neliktų miltų gumuliukų.
    Supilam visą likusį padažą. Suberiam sūrį. Maišydami kaitinam ir tirpdom sūrį.
  7. Troškinam vištienąTroškinam vištieną

    Į padažą sudedam vištienos kepsnelius. Užverdam. Paragaujam ar ko netrūksta. Puodą uždengiam ir leidžiam keletą minučių pasitroškinti. Traukiam lauk.

  8. Pateikiam ir ragaujam!Vištiena Kreminiame Padaže
    Pateikiam su bulvių koše su pelėsiniu sūriu apibarstydami šoninės gabaliukais.

    Skanaus! 😊
...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: vištiena,brekonas,bulvių košė,granfeu