Print Options:

Vištienos Piccata su Bulvių Koše

Vištienos Piccata su Bulvių Koše
Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Bulvių košė
  • 6 vienetai Bulvės
  • 4 skiltelės Česnakai
  • Druska
  • Pipirai
  • Muskato riešuto prieskoniai
  • Pienas
  • Kepsniai
  • Kiaušiniai
  • Malti džiuvėsėliai
  • Švž. krapai (pundelis)
  • Švž. petražolės (pundelis)
  • Svogūnų granulės
  • Česnakų granulės
  • Vištienos krūtinėlė
  • Druska
  • Švž. malti pipirai
  • Aliejus
  • Miltai
  • Sviestas
  • 0.5 vienetai Citrinos
  • 300 mililitrai Baltas vynas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Kiaušinius įmušam į atskirą indą. išplakam. Atidedam į šalį.
    Į didelį indą suberiam maltus džiuvėsius. Nuo švž. petražolių nupjaustom storus kotelių galus. Lapelius supjaustom smulkiai. Dalį suberiam į džiuvėsėlius. Likusią dalį pasiliekam padažui.
    Nuo švž. krapų nupjaustom storus kotelių galus. Kotelis išmetam. Krapus supjaustom smulkiai. Suberiam į džiuvėsėlius. Suberiam svogūnų ir česnakų granules. Išmaišom. Atidedam į šalį.
    Į atskirą indą suberiam miltus.

  2. Paruošiam kepsnius kepimuiParuošiam kepsnius kepimui

    Vištienos krūtinėlę perpjaudami paploninam į atskirus kepsnius. Uždengiam su maistine plėvele. Paploninam išmušdami mėsos plaktuku. Iš abiejų pusių pagardinam druska ir švž. maltais pipirais.
    Iš abiejų pusių išvoliojam miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliuose.

  3. Gaminam padažą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Ištirpdom gabaliuką sviesto.
    Į keptuvę išspaudžiam citrinos sultis. Supilam vyną. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Paverdam kol nugaruos ir likus pusę padažo kiekio. Padažą išpilam. Atidedam į šalį.
    Keptuvė išvalom.

  4. Apkepam kepsnius

    Į kepsninę grąžinam ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Kepam kepsnius iš abiejų pusių kol taps traškūs ir pradės rusti. Vidus gali likti ne pilnai iškepęs. Traukiam lauk.

  5. Baigiam kepti kepsniusBaigiam kepti kepsnius

    Į kepsninę įdedam deflektorių. Palaukiam kol kepsninė įkais iki 180C temperatūros. Sudedam kepsnius ir kepam netiesioginėje kaitroje dar 10 min. Traukiam lauk.

  6. Gaminam bulvių košę

    Bulves nulupam ir pasmulkinam. Išverdam sūdytame vandenyje kartu su česnako skiltelėmis. Ištraukiam iš vandens. Atidedam į šalį ir leidžiam keletą minučių pastovėt.
    Sugrūdžiam bulves su grūstuve. Supilam pieną. Įdedam sviesto. Įberiam muskato riešuto prieskonius. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.

  7. Pateikiam ir ragaujam!Vištienos Piccata su Bulvių Koše

    Pateikiam vištieną su bulvių košę apšlakstydami pasigamintu padažu. Ir su švž. raugtais agurkėliais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT