Print Options:

Vištienos Pyragas su Pomidorais ir Sūriu

Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Įdaras
  • 300 gramai Vištų ketvirčių mėsa
  • 150 gramai Sūris (tarkuotas)
  • 100 mililitrai Grietinėlė (32%)
  • 1 vienetas Svogūnai
  • 150 gramai Švž. pomidorai
  • Druska
  • Pipirai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Paprikos prieskoniai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Kalendros prieskoniai
  • 1 žiupsnelis Kumino sėklos
  • Aliejus
  • Tešla
  • 2 vienetai Kiaušiniai
  • 50 gramai Cukrus
  • 10 gramai Druska
  • 250 gramai Sviestas
  • 450 gramai Miltai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiame ingredientusPasiruošiame ingredientus

    Svogūnus supjaustom smulkiai. Vištieną supjaustom kubeliais. Pomidorus supjaustom kubeliais.

  2. Pasigaminam tešlą

    Sviestą supjaustom kubeliais.
    Į didelį indą suberiam cukrų ir druską. Įmušam kiaušinius. Statom į virtuvinį mikserį ir gerai viską maišom, kad cukrus pilnai ištirptų, neliktų cukraus kristalų.
    Pastoviai maišant, po truputį suberiam miltus.
    Palaipsniui, vieną po kito, metam sviesto kubelius.
    Viską maišom kol taps vientisa masė. Tešla turi gautis plastelino konsistencijos. Traukiam lauk.

  3. Apkepam vištieną

    Pasigaminam įdarą.
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus.
    Suberiam ir pamaišydami ir visų pusių apkepam vištieną.

  4. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Pamaišydami keletą minučių apkepam.

  5. Apkepam pomidorusApkepam pomidorus

    Suberiam pomidorus. Pagardinam druska, pipirais, kalendros prieskoniais, paprikos prieskoniais. Užberiam žiupsnelį kumino sėklų. Išmaišom. Pamaišydami apkepam.

  6. Troškinam įdarąTroškinam įdarą

    Supilam grietinėlę. Išmaišom. Pamaišydami 4-10 min. patroškinam, kol sutirštės. Paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk ir atidedam į šalį kad atvėstų.

  7. Pasigaminam pyrago pagrindą

    Iš tešlos su rankom formuojam storą paplotį.
    Kepimo formą ištepam sviestu. Tešlos paplotį dedam ant dugno. Kumščių ir pirštų pagalba paskleidžiam per visą kepimo formos plotą.
    Nuo vidurio spaudžiant pirštais stumiam, plečiam tešlą į formos kraštus. Ant formos krašto pirštais formuojam pyrago kraštus.
    Į atvėsusį pasigamintą įdarą suberiam sūri. Išmaišom.

  8. Surenkam pyragąSurenkam pyragą

    Į atvėsusį pasigamintą įdarą suberiam sūri. Išmaišom.
    Į suformuotą pyrago dubenį supilam pasigamintą įdarą. Tolygiai išlyginam.
    Tešlos perteklių nupjaunam. Pirštais išlyginam pyrago krašto viršų.

  9. Kepam pyragą

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje.
    Formą dedam į kepsninę ir 20 min. kepam 180C laipsnių temperatūroje.
    Traukiam lauk ir paliekam 20 min. atvėsti.

  10. Pateikiam ir ragaujam!Vištienos Pyragas su Pomidorais ir Sūūūūriu 😊

    Pjaustom ir ragaujam!

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/365662892302158