Print Options:

Vištų Blauzdelės Kazane su Bulvėmis

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 90 mins Bendras Laikas: 1 hr 45 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1 kilogramas Bulvės (Šviežios, mažos)
  • 1.5 kilogramas Vištų blauzdelės
  • 400 gramai Rudieji pievagrybiai
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
  • 2 valgomi šaukštai Uccho-suneli prieskoniai
  • 600 mililitrai Vanduo
  • Sriracha padažas
  • 2 valgomi šaukštai Sojos padažas
  • Česnakai
  • Rūkytos paprikos prieskoniai
  • Daržovės
  • Raudonieji svogūnai
  • Marinuoti agurkėliai
  • Marinuotų agurkėlių marinatas
  • Pomidoriukai
  • Švž. Bazilikas
  • Švž. Petražolės
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Bulves nuplaunam. Supjaustom ketvirčiais. Sudedam į indą su vandenių ir leidžiam pabūti, kad išeitų krakmolas. Keletą kartų perplaunam su šaltu vandeniu. Nusausinam.
    Nuo vištos blauzdelių nukertam kaulo galus su kremzlėm. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom.
    Pievagrybius supjaustom ketvirčiais. Česnakus supjaustom smulkiai.
    Į indą įpilam 600ml vandens. Supilam Sriracha padažą. Įpilam Sojų padažo. Išmaišom iki vientiso skysčio.

  2. Apkepam bulvesApkepam bulves

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam nemažai aliejaus. Palaukiam kol aliejus įkais iki 175-180C temperatūros. Suberiam ir pamaišydami apkepam bulvių skilteles kol apskrus.
    Traukiam lauk. Suberiam į indą. Apibarstom rūkytos paprikos prieskoniais. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Uždengiam ir atidedam šiltai atidedam į šalį.

  3. Apkepam vištų blauzdelesApkepam vištų blauzdeles

    Iš kazano dalį aliejaus nusemiam. Sudedam ir pamaišydami apkepam vištų blauzdeles.

  4. Apkepam pievagrybiusApkepam pievagrybius

    Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam. Suberiam Uccho-suneli prieskonius.

  5. TroškinamTroškinam

    Supilam vandens, sojų ir Sriracha mišinį. Išmaišom.
    Kazano nedengiam. Kepsninę uždarom. Apatinę oro sklendę pridarom per pusę. Viską troškinam 15-20 min.

  6. Leidžiam vandeniui nugaruotiLeidžiam vandeniui nugaruoti

    Kepsninę atidengiam. Leidžiam vandeniui nugaruoti. Į kazaną grąžinam bulves. Išmaišom.

  7. Užbaigiam patiekalą

    Užberiam smulkintus česnakus. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.
    Kazaną uždengiam. Leidžiam keletą minučių pabūti ir bulvėms sušilti. Traukiam lauk.

  8. Gaminam daržoves

    Raudonuosius svogūnus supjaustom pusžiedžiais arba ketvirtžiedžiais. Marinuotus agurkėlius supjaustom šiaudeliais. Pomidoriukus perpjaunam per pusę. Švž. Baziliką ir Švž. Petražoles supjaustom smulkiai.
    Viską sudedam į indą. Apšlakstom agurkų marinatu ir alyvuogių aliejumi. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom.
    Leidžiam 5-6 minutes pastovėti, kad aromatai ir skoniai susimaišytų.

  9. Pateikiam ir ragaujam!Vištų Blauzdelės Kazane su Bulvėmis

    Pateikiam vištieną su bulvytėmis ir pasiruoštom daržovėm.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/332516572283457

Raktažodžiai: vištiena,blauzdelės,kazanas