Print Options:

Vištų Širdelės Kazane Kiniškai Saldžiarūkščiaiaštriame Padaže

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 30 mins Gaminimo Laikas: 45 45 mins Bendras Laikas: 1 hr 15 mins
Porcijos 2
Description

Visiems aštraus kiniško maisto mėgėjams tikrai patiks šis patiekalas. Kviečiame išbandyti receptą.

Ką panaudojam?
  • 500 gramai Vištų širdelės
  • 1 vienetas Svogūnai
  • 0.5 vienetai Raudonos paprikos
  • 0.5 vienetai Žalios paprikos
  • 1 valgomas šaukštas Imbieras
  • 2 vienetai Čili pipirai
  • 4 skiltelės Česnakai
  • 100 mililitrai Ananasų sūltys
  • 5 valgomi šaukštai Sojos padažas
  • 1.5 valgomas šaukštas Ryžių actas (arba obuolių actas)
  • 2 valgomi šaukštai Cukrus
  • 50 mililitrai Vanduo (šaltas)
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Kukurūzų krakmolas (arba bulvių krakmolas)
  • Aliejus (saulėgrąžų)
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam širdeles
    Nuo kiekvienos širdelės nupjaunam viršutinėje dalyje esančius riebalus, gyslą. Pjaunam per pusę. Jei viduje yra kraujo - išvalom. Puseles pjaunam dar kartą per pusę, kad būtų ketvirčiai.
    Pjaustytas širdeles suberiam į dubenį ir užpilam saulėgrąžų aliejaus. Išmaišom.
  2. Paruošiam daržoves

    Svogūną supjaustom pusžiedžiais. Nulupam ir smulkiai supjaustom imbierą ir česnaką. Čili pipirą supjaustom žiedais. Jei nenorim labai aštriai, tai sėklas galima išimti. Paprikas supjaustom šiaudeliais.

  3. Apkepam širdeles

    Aliejaus pylėm į širdeles, todėl apkepdami širdeles į kazaną papildomai aliejaus nepilam. Gerai įkaitinam kazaną ir dalimis, kad kazanas neatšaltų ir nebūtų per daug vandens, apie 3 minutes, maišant apkepam pjaustytas širdeles išimam.

  4. Apkepam daržoves
    Apkepus širdeles, įpilam truputį aliejaus ir palaukiam kol įkais. Suberiam svogūnus, papriką. Maišydami apkepam apie 3 minutes.
    Suberiam čili pipirą, česnaką ir imbierą. Išmaišom ir pakepam dar apie 2 minutes.
  5. Gaminam patį patiekalą
    Pasiruošiam tirštiklį: į š. vandenį, intensyviai maišydami, ištirpdom krakmolą, kad neliktų krakmolo gabaliukų.
    Sumažinam kaitrą. Supilam ananasų sultis, sojų padažą ir actą. Išmaišom. Paragaujam. Pagal skonį nusprendžiam kiek pilti cukraus. Supilam cukrų. Lėtai maišydami, plona srovele, į daržoves pilam krakmolą su vandeniu. Padažas turi tirštėti.
    Į kazaną sugrąžinam širdeles. Padidinam kaitrą. Maišydami troškinam apie 1 minutę. Neperkepam!
  6. Pateikiam ir ragaujam!
    Į lėkšte dedam kinietiškai paruošus ryžius su kiaušiniu. Ant viršaus širdeles su padažu ir daržovėmis, kad padažas gertūsi į ryžius. Užbarstom pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
     
    Skanaus! 🔥🔥🔥🌶🌶🌶😋
...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/108508731350910

Raktažodžiai: vištiena,vištų širdelės,kazanas,aštrus maistas,kinų maistas,azijos virtuvė,receptas