Print Options:

Vištų Sparneliai su Česnakinio Sviesto Padažu su Įdarytomis Bulvėmis

Time
Pasiruošimo Laikas: 20 20 mins Gaminimo Laikas: 120 120 mins Bendras Laikas: 2 hrs 20 mins
Porcijos 4
Description

Sparneliai su BBQ prieskoniais parūkyti ąžuolinių viskio statinių kaladėlių dūmuose, vėliau apšlakstyti aliejumi ir apskrudinti tiesioginėje kaitroje 😍
Su sviesto, česnakų, Parmidžano ir krapų padažu 🤩
Kartu su bulvėmis įdarytomis vytinta dešra ir Parmidžano sūriu 🥰

Ką panaudojam?
  • Vištų sparnelių vidurinės dalys
  • Vištienos BBQ prieskoniai
  • Aliejus
  • Įdarytos bulvės
  • Bulvės (didelės)
  • Aliejus
  • Dešra (rūkyta arba vytinta)
  • Grietinėlė (36%)
  • Parmidžanas (tarkuotas)
  • Padažas
  • 20 skiltelės Česnakai
  • 100 gramai Sviestas
  • Švž. krapai
  • Parmidžanas (tarkuotas)
Kaip gaminam?
  1. Gaminam padažą

    Česnakus išspaudžiam. Krapus supjaustom labai smulkiai.
    Į indą įdedam sviesto gabaliuką. Sudedam išspaustus česnakus. Minutę pakaitinam mikrobangų krosnelėje, kad sviestas ištirptų.
    Suberiam krapus. Beriam parmidžano sūrį ir maišom kol padažas gausis grietinės tirštumo. Atidedam į šalį.

  2. Kepam bulvesKepam buvles

    Bulves nuplaunam. Apšlakstom aliejumi. Dešrą supjaustom smulkiai.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam 30-50min kol taps pilnai minkštos. Minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.

  3. Užkepam įdarytas bulvesUžkepam įdarytas bulves

    Bulves traukiam lauk. Perpjaunam išilgai į dvi dalis.
    Su šaukšteliu, atsargiai išskaptuojam bulvių vidų. Išskaptuotą vidų sudedam į indą. Sudedam dešrą.
    Įpilam grietinėlės. Pagardinam druska ir pipirais. Pagrūzdami sumaišom į vientisą masę. Sudedam atgal į išskaptuotas bulves. Apibarstom tarkuotu parmidžanu.
    Grąžinam į kepsninę ir kepam kol apskrus. Traukiam lauk.

  4. Parūkinam sparneliusParūkinam sparnelius

    Vištų sparnelius iš visų pusių apibarstom BBQ prieskoniais ir sumaunam ant iešmų.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 120C temperatūroje. Sumetam rūkymo kaladėles. Sudedam sparnelius ir netiesioginėje kaitroje rūkom apie 30-45 min. Traukiam lauk.

  5. Apskrudinam sparnelius

    Iš visų pusių apšlakstom aliejumi.
    Kepsninę paruošime tiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam sparnelius ir iš abiejų pusių kepam kol iškeps ir apskrus (apie 5-10 min). Traukiam lauk.
    Sparnelius numaunam nuo iešmų ir sudedam į didelį indą. Ant sparnelių supilam visą pasiruoštą padažą. Indą uždengiam ir gerai pakratom, kad visi sparneliai pasidengtų padažu.

  6. Pateikiam ir ragaujam!Vištų Sparneliai su Česnakinio Sviesto Padažu su Įdarytomis Bulvėmis

    Pateikiam sparnelius su įdarytomis bulvėmis.

    Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: vištiena,sparneliai,grill,bulvės