Bulvių Šašlykas Įdarytas Sūriu ir Apsuktas Šoninės Juostelėmis su Pikantišku Aliejumi

pinit View Gallery 5 photos

Bulvių Šašlykas Įdarytas Sūriu ir Apsuktas Šoninės Juostelėmis su Pikantišku Aliejumi

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 20 mins Bendras Laikas 50 mins

Ką panaudojam?

Pikantiškas aliejus

Kaip gaminam?

  1. Bulvytes apverdam

    Bulvytes apverdam silpnai sūdytame vandenyje.

  2. Pagaminam pikantišką aliejų

    Kol verda bulvės pasiruošiam pikantišką aliejų:
    Petražolių, rozmarino lapelius ir česnakus supjaustom smulkiai. Sumaišom. Pagardinam druska. Užpilam alyvuogių aliejaus. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Atidedam į šalį.

  3. Gaminam šašlyką

    Bulvytę pjaunam per pusę. Mozzarella sūrio rutuliuką suspaudžiam, kad būtų plokštesnis. Į tarpą tarp puselių dedam paplokštintą sūrio rutuliuką. Bulvytę su viduje esančių sūriu apsukam bekono juostele išilgai.

  4. Gaminam šašlyką

    Su kita juostele apsukam skersai, kad sūris pilnai pasislėptų bulvėje ir šoninės juostelėse ir neišbėgtų. Maunam ant iešmo taip, kad neišsivyniotų.

  5. Kepam bulvių šašlykus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Anglys turi būti pilnai išdegusios arba dedam mažai anglių. Žarijas gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos.
    Dedam bulvių šašlykus ir kepam apie 15-20 min. iš visų pusių kol apskrus ir sūris ištirps.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apšlakstydami pasigamintu pikantišku aliejumi.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: šašlykas,bulvės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *