Print Options:

Armėniškas KER U SUS Jautienos Troškinys

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 90 mins Bendras Laikas: 1 hr 45 mins
Porcijos 6
Description

Jautieną pasirenkam kokybiškesnę (nugarinę, išpjovą ar pan.), nes troškinsis viskas neilgai.

Ką panaudojam?
  • 2 kilogramai Jautiena (nugarinę, išpjovą ar pan.)
  • 4 vienetai Svogūnai
  • 5 vienetai Morkos
  • Aliejus
  • 90 gramai Sviestas
  • 800 gramai Konservuoti žirneliai
  • 1 saujelė Šv. Petražolės
  • 2 vienetai Česnakai
  • 6 vienetai Čili pipirai
  • 280 gramai Adžika
  • 1 valgomas šaukštas Druska
  • 1.5 valgomas šaukštas Pipirai
  • 1 valgomas šaukštas Paprikos prieskoniai
  • Vanduo
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Jautieną supjaustom juostelėmis. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas ir paprikas supjaustom šiaudeliais. Smulkiai supjaustom česnaką. Čili pipirą supjaustom kubeliais. Petražoles supjaustom smulkiai.

  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną, įpilam aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam česnaką ir čili pipirus. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.
    Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą. Grąžinam visą mėsą į kazaną. Išmaišom.

  3. Apkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės ir pagels.

  4. Apkepam morkasApkepam morkas

    Suberiam morkas. Pamaišydami pakepam apie 10 minučių.

  5. Apkepam paprikas ir paruošiam troškinimui

    Suberiam paprikas. Pamaišydami kepam apie 10 minučių, kol suminkštės. Įdedam adžiką. Išmaišom. Suberiam paprikos miltelius, druską, pipirus. Išmaišom. Suberiam žirnelius. Į kazaną grąžinam apkeptus česnakus su čili pipirais. Išmaišom.

  6. Troškinam

    Įpilam apie 200ml karšto vandens. Išmaišom. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai ir paliekam troškintis apie 20 min. Karts nuo karto patikrinam, išmaišom.

  7. Užbaigiam patiekaląUžbaigiam patiekalą

    Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska ar pipirais. Užbarstom petražoles.

  8. Pateikiam ir ragaujamArmėniškas KER U SUS Jautienos Troškinys

    Pateikiam su bulvytėmis fri 😊

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/184781127057003

Raktažodžiai: kerusus,armėnija,troškinys,jautiena