Print Options:

Azijietiška Lašišos Užkanda

Azijietiška Lašišos Užkanda
Porcijos 2
Description

Azijietiška Lašišos Užkanda prie 🍺

Ką panaudojam?
  • 500 gramai Šviežia lašiša
  • 150 mililitrai Sojų padažas (nesūrus!)
  • 3 valgomi šaukštai Švž. imbieras
  • 6 skiltelės Česnakai
  • 2 valgomi šaukštai Čili pipirai (marinuoti arba švieži)
  • 1 valgomas šaukštas Ryžių actas
  • Pipirai
  • 2 valgomi šaukštai Skystas medus
  • 3 valgomi šaukštai Sezamo sėklos
  • Svogūnų laiškai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusImbierą nulupam ir supjaustom smulkiai. Česnakus ir čili pipirą supjaustom smulkiai. Nuo lašišos nulupam odą ir supjaustom vieno kąsnio kubeliais. Suberiam į didelį indą ir užpilam sojų padažu, suberiam imbierą, česnakus, čili pipirą, užpilam ryžių actą, pagardinam pipirais. Viską išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 30min.

    Imbierą nulupam ir supjaustom smulkiai. Česnakus ir čili pipirą supjaustom smulkiai.
    Nuo lašišos nulupam odą ir supjaustom vieno kąsnio kubeliais. Suberiam į didelį indą ir užpilam sojų padažu, suberiam imbierą, česnakus, čili pipirą, užpilam ryžių actą, pagardinam pipirais. Viską išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 30min.

  2. Gaminam padažąGaminam padažą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom gilią ketaus keptuvę arba kazaną ir gerai įkaitinam. Iš marinato ištraukiam lašišos gabaliukus ir atidedam į šalį. Likusį marinatą supilam į įkaitintą keptuvę. Supilam medų ir suberiam sezamo sėklas. Išmaišom.
    Pamaišydami kaitinam apie 5-10 min. kol padažas sutirštės.

  3. Kepam lašišos gabaliukusKepam lašišos gabaliukus

    Suberiam lašišos gabaliukus ir pastoviai maišydami kepam ne ilgiau kaip 1.5-2 min.

  4. Pateikiam ir ragaujam!Azijietiška Lašišos Užkanda

    Lašišą traukiam lauk (padažą paliekam, ant žuvies nepilam). Pateikiam į kiekvieną gabaliuką įsmeigdami krapštukus paslėptus svogūnų laiškuose, užbarstydami sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
    Prieš valgant leidžiam truputį atvėsti.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/164268855774897

Raktažodžiai: lašiša,užkandis,žuvis,azija