Print Options:

Gruzdinta Apelsininė Vištiena

Time
Pasiruošimo Laikas: 20 20 mins Gaminimo Laikas: 70 70 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Description
👉 Vištienos gabaliukai apvolioti kukurūzų krakmole su sojos padažu ir kiaušinių baltymais. Pagruzdinti aliejuje Grand feu ketaus puode ir aprengti pasigamintu apelsininiu padažu. Ir aišku, pagal visas tradicijas, pateikti su laukiniais ryžiais apkeptais su kiaušiniu 🫠
Ką panaudojam?
  • 1 kilogramas Vištų šlaunelių mėsa
  • 10 valgomi šaukštai Kukurūzų krakmolas
  • Pipirai
  • 2 vienetai Kiaušiniai
  • 5 valgomi šaukštai Sojų padažas
  • 2 valgomi šaukštai Vanduo
  • Padažas
  • 4 skiltelės Česnakai
  • 20 gramai Imbieras
  • 2 valgomi šaukštai Sojų padažas
  • 1 vienetas Apelsinai
  • 3 valgomi šaukštai Rudasis cukrus
  • 2 valgomi šaukštai Ryžių actas
  • 1 valgomas šaukštas Kukurūzų krakmolas
  • 4 valgomi šaukštai Apelsinų sultys
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientus ir vištienąParuošiam ingredientus ir vištieną

    Vištieną supjaustom vieno kąsnio gabaliukais. Suberiam į didelį indą. Suberiam kukurūzų krakmolą. Pagardinam pipirais. Supilam sojų padažą. Sudedam kiaušinių baltymus. Užpilam vandens. Viską gerai išmaišom kad gautųsi vientisa masė ir visi gabaliukai pasidengtų.

  2. Gruzdinam vištienąGruzdinam vištieną
    Kamado BONO Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grand feu ketaus puodą. Supilam aliejų. Palaukiam kol įkais iki 170C temperatūros. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, po 4-5 minutes gruzdinam vištieną. Saugom kad gabaliukai nesuliptų.
    Išgruzdinus visus gabaliukus, dar kartą, dalimis trumpam sudedam gabaliukus į aliejų, kad taptų traškesni. Traukiam lauk. Aliejų išpilam.
  3. Gaminam padažą
    Išspaudžiam česnakus. Sutarkuojam imbierą. Supilam sojų padažą. Išspaudžiam iš švž. apelsino sultis. Įtarkuojam apelsino žievelę. Suberiam rudąjį sukrų. Supilam ryžių actą. Supilam apelsinų sultis. Išmaišom.
    Supilam į ketaus puodą. Užverdam.
  4. Baigiam gaminti patiekalą
    Padažo sutirštinimui 1 v.š. kukurūzų krakmolo ištirpdom 100ml. šalto vandens. Pastoviai maišydami pilam krakmolo mišinį ir stebim kaip padažas tirštėja.
    Suberiam vištieną. Išmaišom. Palaukiam kol vištiena sušils. Traukiam lauk.
  5. Pateikiam ir ragaujam!
    Pateikiam su laukiniais ryžiais apkeptais su kiaušiniu.
    Skanaus! 😊
...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: vištiena,Grandfeu,Azija