Print Options:

Grybai su Šonine Užkepti Keramikiniuose Induose su Bulvių Košės ir Sūrio Kepure

Grybai su šonine užkepti keramikiniuose induose su bulvių košės ir sūrio kepure
Time
Pasiruošimo Laikas: 20 mins Gaminimo Laikas: 40 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 750 gramai Pievagrybiai
  • 350 gramai K. r. šoninė
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 500 gramai Bulvės
  • 150 mililitrai Pienas
  • 500 gramai Tarkuotas sūris
  • 20 gramai Sviestas
  • Čili pipirų prieskoniai
  • Pipirai
  • Druska
  • Aliejus
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Jei reikia nuo šoninės nupjaunam odą. Jos neprireiks.
    Šoninė supjaustom šiaudeliais.
    Svogūnus supjaustom ketvirtažiedžiais.
    Sūrį sutarkuojam.

  2. Pasigaminam įdarą
  3. Apkepam pievagrybius

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir gerai įkaitinam aliejų.
    Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam kol visa iš grybų išsiskyrusi drėgmė išgaruos ir grybais pradės rusti.

  4. Apkepam šoninę

    Suberiam šoninę. Išmaišom. Pamaišydami pakepam, kol šoninė patirps ir išskirs riebalus.

  5. Apkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Išmaišom. Apatinę oro sklendę uždarom. Pamaišydami kepam kol svogūnai taps minkšti ir permatomi.
    Paragaujam. Priklausomai nuo šoninės sūrumo pagardinam druska. Pagardinam pipirais. Įberiam truputį čili pipirų prieskonių. Išmaišom. Pamaišydami pakepam kol skoniai pradės draugauti. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  6. Paruošiam bulvių košę su sūriu
  7. Išverdam bulves

    Bulves nulupam, supjaustom kubeliais. Išverdam sūdytame vandenyje. Vandenį nupilam.

  8. Paruošiam bulvių košę

    Į bulves sudedam sviestą. Sugrūdžiam į bulvių košę karts nuo karto pildami verdantį pieną.

  9. Ištirpdom sūrį

    Puodą pastatom ant mažiausios kaitros. Suberiam tarkuotą sūrį. Gerai viską išmaišom kol sūris pilnai ištirps ir gausis vientisa masė.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  10. Surenkam ir užkepam
  11. Kol neatšalo bulvių košė su sūriu surenkam užkepėlesSudedam įdarą

    Į keramines kepimo formas sudedam ir tolygiai paskirstom įdarą.

  12. Uždedam kepuręUždedam kepurę

    Ant viršaus sudedam ir tolygiai paskirstom bulvių košę, kad viską uždengtų.

  13. Užkepam

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam kepimo formas ir netiesioginėje kaitroje kepam 20-30 min. kol viršus parus ir truputį paskrus.

  14. Pateikiam ir ragaujam!Grybai su šonine užkepti keramikiniuose induose su bulvių košės ir sūrio kepure

    Traukiam lauk ir ragaujam!

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: grybai,pievagrybiai,užkepėlė