Grybai su Šonine Užkepti Keramikiniuose Induose su Bulvių Košės ir Sūrio Kepure

Grybai su šonine užkepti keramikiniuose induose su bulvių košės ir sūrio kepure pinit View Gallery 2 photos

Grybai su Šonine Užkepti Keramikiniuose Induose su Bulvių Košės ir Sūrio Kepure

Pasiruošimo Laikas 20 mins Gaminimo Laikas 40 mins Bendras Laikas 1 hr
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Pasiruošiam ingredientus

    Jei reikia nuo šoninės nupjaunam odą. Jos neprireiks.
    Šoninė supjaustom šiaudeliais.
    Svogūnus supjaustom ketvirtažiedžiais.
    Sūrį sutarkuojam.

    Pasiruošiam ingredientus

Pasigaminam įdarą

  1. Apkepam pievagrybius

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir gerai įkaitinam aliejų.
    Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam kol visa iš grybų išsiskyrusi drėgmė išgaruos ir grybais pradės rusti.

  2. Apkepam šoninę

    Suberiam šoninę. Išmaišom. Pamaišydami pakepam, kol šoninė patirps ir išskirs riebalus.

  3. Apkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Išmaišom. Apatinę oro sklendę uždarom. Pamaišydami kepam kol svogūnai taps minkšti ir permatomi.
    Paragaujam. Priklausomai nuo šoninės sūrumo pagardinam druska. Pagardinam pipirais. Įberiam truputį čili pipirų prieskonių. Išmaišom. Pamaišydami pakepam kol skoniai pradės draugauti. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

Paruošiam bulvių košę su sūriu

  1. Išverdam bulves

    Bulves nulupam, supjaustom kubeliais. Išverdam sūdytame vandenyje. Vandenį nupilam.

  2. Paruošiam bulvių košę

    Į bulves sudedam sviestą. Sugrūdžiam į bulvių košę karts nuo karto pildami verdantį pieną.

  3. Ištirpdom sūrį

    Puodą pastatom ant mažiausios kaitros. Suberiam tarkuotą sūrį. Gerai viską išmaišom kol sūris pilnai ištirps ir gausis vientisa masė.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

Surenkam ir užkepam

  1. Kol neatšalo bulvių košė su sūriu surenkam užkepėles

    Į keramines kepimo formas sudedam ir tolygiai paskirstom įdarą.

    Sudedam įdarą
  2. Uždedam kepurę

    Ant viršaus sudedam ir tolygiai paskirstom bulvių košę, kad viską uždengtų.

    Uždedam kepurę
  3. Užkepam

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam kepimo formas ir netiesioginėje kaitroje kepam 20-30 min. kol viršus parus ir truputį paskrus.

  4. Pateikiam ir ragaujam!

    Traukiam lauk ir ragaujam!

    Skanaus! 🙂

    Grybai su šonine užkepti keramikiniuose induose su bulvių košės ir sūrio kepure

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: grybai,pievagrybiai,užkepėlė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *