Print Options:

Jautienos Šonkauliai Troškinti Vyne Su Bulvėmis Kazane

Jautienos Šonkauliai Troškinti Vyne Su Bulvėmis Kazane
Time
Pasiruošimo Laikas: 20 mins Gaminimo Laikas: 160 mins Bendras Laikas: 3 hrs
Porcijos 6
Ką panaudojam?
  • 2.6 kilogramai Jautienos šonkauliai
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • 4 vienetai Svogūnai
  • Sviestas
  • 8 skiltelės Česnakai
  • 2 vienetai Morkos
  • 4 vienetai Salierai
  • 1 vienetas Porai
  • 680 mililitrai Raudonas vynas (sausas)
  • 2 valgomi šaukštai Paprikos prieskoniai
  • 2 valgomi šaukštai Raudonėlio prieskoniai
  • 2 valgomi šaukštai Čiobrelio prieskoniai
  • 2 valgomi šaukštai Čili dribsniai
  • 2 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • 2 valgomi šaukštai Garstyčios
  • Vanduo
  • 6 vienetai Lauro lapeliai
  • 10 vienetai Kvapnieji pipirai žirneliais
  • Bulvytės
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Jautienos šonkaulius iš visų pusių nusausinam su popieriniu rankšluoščiu. Supjaustom po vieną šonkaulį.
    Iš visų pusių aptepam aliejumi. Iš visų pusių pagardinam druska ir pipirais.
    Svogūnus supjaustom kubais. Česnako skilteles nulupam ir su plokščiąja peilio puse sutraiškom.
    Morkas, salierus ir porus supjaustom griežinėliais. Bulvytes nuplaunam.

  2. Apkepam šonkauliusApkepam šonkaulius

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną.
    Įkaitinam truputį aliejaus. Iš visų pusių apskrudinam šonkaulius. Traukiam lauk.

  3. Apkepam svogūnus ir česnakus

    į kazaną įdedam ir ištripdom gabaliuką sviesto.
    Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pagels.
    Suberiam česnakų skilteles. Pamaišydami minutę kitą apkepam kol pradės sklisti aromatas.

  4. Apkepam salierus, porus ir morkas

    Suberiam salierus, porus ir morkas. Pamaišydami apkepam.

  5. Troškinam šonkauliusTroškinam šonkaulius

    Supilam vyną. Suberiam paprikos prieskoniais, raudonėlio prieskonius, čiobrelio prieskonius ir čili dribsnius.
    Pagardinam druska ir pipirais. Sudedam pomidorų pastą ir garstyčias. Viską išmaišom.
    Sudedam šonkaulius. Užpilam karšto vandens tiek, kad pilnai apsemtų šonkaulius.
    Sudedam lauro lapelius ir kvapniuosius pipirus žirneliais. Palaukiam kol pradės virti.
    Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 1.5-2 val. Tarpuose patikrinam ir jei reikia dapilam vandens. Paragaujam ar ko netrūksta.

  6. Išverdam bulvesIšverdam bulves

    Sudedam bulvytes taip, kad pilnai pasinertų į padažą.
    Puodą uždengiam ir troškinam dar 20-40 min. kol bulvės taps minkštos.

  7. Pateikiam ir ragaujam!Jautienos Šonkauliai Troškinti Vyne Su Bulvėmis Kazane

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: jautiena,šonkauliai,kazanas