Print Options:

Kepta Vištiena Tom Yum

Time
Pasiruošimo Laikas: 1 hr Gaminimo Laikas: 75 mins Bendras Laikas: 2 hrs 15 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1.1 kg Vištų blauzdelės
  • 90 g Raudonieji svogūnai
  • 3 tbsp Česnakai
  • 3 tbsp Imbieras
  • 3 tbsp Čili pipirai
  • 1.5 tbsp Švž. Kalendra
  • 3 tbsp Rudasis cukrus
  • 4.5 tbsp Žuvų padažas
  • 1.5 tbsp Sojų padažas
  • 3 tbsp Aliejus
  • 80 ml Kokosų pienas
  • 0.5 tsp Citrinžolė
  • 50 ml Citrinų sultys
  • Svogūnų laiškai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Svogūnus, česnakus, imbierą, čili pipirą, kalendrą, citrinžolę supjaustom smulkiai.

  2. Marinuojam vištienąMarinuojam vištieną

     Dideliam inde sumaišom su ruduoju cukurmi, žuvų padažu, sojos padažu, aliejumi, kokosų pienu, citrinų sultimis. Sudedam vištų blauzdeles gerai išmaišom, kad visur pasidengtų. Paliekam pasimarinuoti kambario temperatūroje apie 40min.

  3. Kepam blauzdeles

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje.
    Sudedam į kepimo formą. Blauzdeles kartu su marinatu supilame ir paskirstome kepimo formoje. Dedam į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam apie 30-45min. kol truputį apskrus. Apverčiam ir kepam dar 30min. kol apskrus.

  4. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/240304274838021

Raktažodžiai: vištiena,tomyum
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/kepta-vistiena-tom-yum/