Print Options:

Kiauliena Kaimiškai Kazane

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Description

Kiaulienos sprandinė apkepta kazane su karamelizuotais svogūnais ir bulvėmis. 🥰
O paturbinimui baltas naminis padažas. 😊

Ką panaudojam?
  • 1.3 kilogramas Kiaulienos sprandinė
  • 1.3 kilogramas Svogūnai
  • 1.3 kilogramas Bulvės
  • Švž. malti pipirai
  • Druska
  • Aliejus
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Ciberžolės prieskoniai
  • 4 skiltelės Česnakai
  • Padažas
  • 5 valgomi šaukštai Švž. krapai
  • 1 stiklinė Grietinė (15%)
  • 0.5 stiklinės Majonezas
  • 3 valgomi šaukštai Sojų padažas
  • 2 skiltelės Česnakai
  • 1 arbatinis šaukštelis Garstyčios
  • 1 arbatinis šaukštelis Krienai
Kaip gaminam?
  1. Pirmiausiai pasigaminam naminį padažą

    Nuo krapų nupjaunam kotelius. Išmetam.
    Krapus supjaustom smulkiai. Česnako skilteles išspaudžiam.
    Į indą supilam grietinę. Sudedam majonezą. Suberiam krapus. Supilam sojų padažą. Sudedam garstyčias. Sudedam krienus. Išmaišom. Leidžiam bent 5 minutes pastovėti šaldytuve.

  2. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Mėsą supjaustom graikiško riešuto dydžio kubeliais. Apšlakstom aliejumi. Pagardinam 1 a.š. švž. maltų pipirų ir 1 a.š. druskos. Išmaišom.
    Bulves supjaustom panašaus dydžio kubeliais kaip ir mėsą.
    Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Česnako skilteles išspaudžiam.

  3. Iškepam bulves

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom kazaną. Įpilam ir gerai įkaitinam truputį aliejaus. Suberiam bulvės. Karts nuo karto pamaišydami iš visų pusių apkepam kol taps minkštos. Pagardinam 1 a.š. druskos. Išmaišom.
    Suberiam 1.5a.š. ciberžolės prieskonių. Išmaišom. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  4. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Jei reikia kazaną išvalom, įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsos gabaliukus kad iš visų pusių apskrustų. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  5. Iškepam svogūnus su mėsaIškepam svogūnus su mėsa

    Į kazaną grąžinam visą mėsą. Suberiam visus svogūnus. Išmaišom. Karts nuo karto pamaišydami viską kepam tol, kol svogūnų kiekis sumažės 4-5 kartus, jie parus ir taps minkšti.

  6. Užbaigiam patiekalą

    Sudedam česnakus. Išmaišom. Į kazaną suberiam bulvės. Išmaišom.
    Kazaną uždengiam. Karts nuo karto pamaišydami pašildom, kad bulvės sušiltų. Traukiam lauk.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su pasigamintu padažu, kuris labai tinka ir prie bulvių ir prie mėsos 👌

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: kiauliena,kazanas,bulvės,svogūnai