Kiaulienos Išpjovos Medalionai su Keptom Bulvėm

pinit View Gallery 3 photos

Kiaulienos Išpjovos Medalionai su Keptom Bulvėm

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 120 mins Bendras Laikas 2 hrs 30 mins
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Paruošiam ingredientus

    Bulves supjaustom nedideliais kubeliais pamerkiam šaltam vandenyje.
    Kiaulienos išpjovą supjaustom 2 pirštų storio medalionais. Iš abiejų pusių pagardinam trupučiu druskos ir pipirais. Druskos kiekį reguliuojam pagal šoninės sūrumą. Medalionus apsukam šoninės juostelėmis. Kryžmai praduriam su dantų krapštukais, kad kepant neatsivyniotų.

    Paruošiam ingredientus
  2. Apkepam medalionus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol gerai įkais. Kepam apsuktus medalionus iš abiejų pusių po 3 minutes, kad apskrustų. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. Keptuvės nevalom.

  3. Kepam bulves

    Nuo bulvių nupilam vandenį ir bulvių gabaliukus praskalaujam. Nusausinam su popieriniu rankšluoščiu.
    Keptuvę grąžinam į kepsninę ir į tą pačią keptuvę ištirpdom sviestą ir palaukiam kol įkais. Suberiam bulvių kubelius. Paskirstom. Palaukiam 5 minutes. Pamaišydami kepam 15-20 min. Kaip bulvės jau beveik iškepę pagaridinam druska ir pipirais. Pamaišom ir kepam dar 5 minutes kol bulvės bus pilnai iškepę. Traukiam lauk ir atidedam šiltai.

    Kepam bulves
  4. Paruošiam medalionus ir daržoves kepimui

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui.
    Kol kepsninė kaista paruošiam daržoves. Apelsinus supjaustom griežinėlių trečdaliais. Svogūnus supjaustom į 4-5 dalis. Pievagrybius ir čili pipirus supjaustom griežinėliais. Svogūnus, čili pipirus ir pievagrybius suberiam į didelį indą. Supilam sojų padažą, obuolių actą, garstyčias, aliejų, cukrų. Pagardinam švž. maltais pipirais. Viską išmaišom.
    Viską suberiam ir paskirstom į kepimo formą. Ant viršaus išdėliojam apelsino griežinėlius. Ant apelsinų išdėliojam medalionus.

  5. Kepam

    Sudedam į kepsninę ir netiesioginėje 160-180C kaitroje kepam 35-40 minučių. Kepant 2-3 kartus medalionus apšlakstom kepimo formos dugne esančiomis sultimis.

    Kepam
  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam medalionus apšlakstydami kepimo formoje susikaupusiomis sultimis.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/171296288405487

Raktažodžiai: kiauliena,išpjova,medalionai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *