Print Options:

Kiaulienos Šonkauliai su Raugintais Kopūstais ir Bulvėmis Ištroškinti Grandfeu Puode

Kiaulienos Šonkauliai su Bulvėmis Ištroškinti Grandfeu Puode
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 140 mins Brandinimo Laikas: 20 mins Bendras Laikas: 3 hrs 10 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 820 gramai Kiaulienos šonkauliai
  • 930 gramai Bulvės
  • 700 gramai Rauginti kopūstai
  • 350 gramai Svogūnai
  • 270 gramai Morkos
  • Aliejus
  • Sviestas
  • Druska
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Juodieji pipirai žirneliais
  • 1 arbatinis šaukštelis Kvapnieji pipirai žirneliais
  • 1 arbatinis šaukštelis Kmynai
  • 2 vienetai Lauro lapeliai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Šonkaulius supjaustom po vieną. Bulves nulupam ir supjaustom mažais kubeliais. Svogūnus supjaustom smulkiai. Morkas nulupam ir supjaustom gabaliukais.
    Jei kopūstai labai rūgštūs, tai praplaunam su vandeniu.

  2. Apkepam šonkauliukusApkepam šonkauliukus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol įkais. Sudedam ir apkepam šonkaulius iš visų pusių kol apskrus. Traukiam lauk.

  3. Apkepam sovgūnus su morkomis

    Į keptuvę sudedam ir apkepam svogūnus, kol truputį apskrus.
    Suberiam morkas. Pamaišydami kepam kol suminkštės.

  4. Apkepam raugintus kopūstus

    Sudedam raugintus kopūstus, pipirus žirneliais, kmynus, lauro lapelį. Išmaišom. Pamaišydami viską gerai apkepam.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  5. Troškinam bulves su šonkauliais

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C temperatūroje.

    Kol kepsninė kaista paruošiame Grandfeu puodą.
    Dugną ištepam sviestu. Suberiam ir tolygiai paskirstom bulves. Pagardinam trupučiu druskos.
    Sudedam apkeptus šonkaulius. Užpilam verdančiu vandeniu, kad padengtų bulves esančias dugne.
    Puodą uždengiam. Statom į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam 40-50 min.

  6. Sudedam raugintus kopūstusSudedam raugintus kopūstus

    Puodą išimam. Atidengiam ir tolygiai ant viršaus sudedam ir paskirstom apkeptus kopūstus.

  7. Troškinam viską kartu su kopūstais

    Puodą uždengiam, grąžinam į kepsninę ir kepam dar 20 min.
    Traukiam lauk ir paliekame uždengtą šiltai pastovėti 10-20min.

  8. Pateikiam ir ragaujam!Kiaulienos Šonkauliai su Bulvėmis Ištroškinti Grandfeu Puode

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/289825486552566

Raktažodžiai: kiauliena,šonkauliai,grandfeu