Print Options:

Kiaulienos Sprandinės Kepsneliai su Pamarinuotom Daržovėm ir Gruzdintom Bulvėm

Kiaulienos sprandinės kepsneliai su pamarinuotom daržovėm ir gruzdintom bulvėm
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 5 vienetai Bulvės
  • 700 gramai Kiaulienos sprandinė
  • Druska
  • Švž. malti pipirai
  • Aliejus
  • Kalendros prieskoniai
  • Plov.lt chmeli-suneli prieskoniai
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 0.5 vienetai Čili pipirai (žali)
  • 5 vienetai Maži pomidoriukai
  • 5 skiltelės Česnakai
  • Daržovės
  • 2 vienetai Raudonieji svogūnai
  • Obuolių actas
  • Druska
  • Pipirai
  • Cukrus
  • 4 vienetai Rauginti agurkėliai
  • 3 valgomi šaukštai Švž. Petražolės
  • 2 valgomi šaukštai Švž. Kalendra
  • 1 valgomas šaukštas Švž. Bazilikas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientus ir pamarinuojam daržovesPasiruošiam ingredientus

    Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Raugintus agurkėlius supjaustom griežinėliais. Smulkiai supjaustom petražolių, kalendros ir baziliko lapelius. Bulves supjaustom dideliais, vienodo dydžio kubais. Smulkiai supjaustom česnaką ir čili pipirą. Pomidoriukus perpjaunam per pusę.
    Mėsą supjaustom plonais kepsneliais. Iš abiejų pusių pašlakstom aliejumi, padruskinam, papipirinam. Pamasažuojam. Atidedam į šalį.
    Paruošiam daržoves: į didelį indą suberiam 1 vnt. pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną. Užpilam šlakeliu obuolių acto, užberiam pora žiupsnių druskos, pora žiupsnių cukraus. Suberiam šv. petražoles, kalendrą, baziliką ir raugintus agurkėlius. Gerai išmaišom ir paliekam pastovėti.

  2. Kepam bulves

    Gilioje ketaus keptuvėje įkaitinam nemažai aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, apskrudinam bulves. Bulvės turi būti pilnai iškepusios - viduje minkštos. Keptuvę nuimam.

  3. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Į kepsninę įstatom ketaus groteles. Įkaitinam kepsninę iki 200C temperatūros. Tiesioginėje kaitroje, dalimis, iš abiejų pusių, apkepam mėsą kol gražiai apskrus.

  4. Apkepam svogūnus, česnakus ir čili pipirus

    Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus ir suberiam 2 vnt. pusžiedžiais pjaustyto svogūno. Pamaišydami apkepam. Suberiam česnaką ir čili pipirą. Pamaišydami apkepam.

  5. Grąžinam mėsąGrąžinam mėsą

    Į keptuvę grąžinam mėsa ir išmaišom, kad mėsa prisigertų aštrumo, svogūnų, česnakų aromato.

  6. Pagardinam prieskoniais, sudedam bulves ir pomidoriukus

    Įberiam truputį kalendros prieskonių, Chmeli-Suneli prieskonių, pagardinam pipirais ir įveriam druskos, nes dar dėsis nesūdytos bulvės. Suberiam pomidoriukus. Truputį pakepam. Į keptuvę suberiam bulves. Viską išmaišom. Pakepam dar keletą minučių.

  7. Pateikiam ir ragaujam!Kiaulienos sprandinės kepsneliai su pamarinuotom daržovėm ir gruzdintom bulvėm

    Keptuvę nuimam nuo ugnies. Sudedam ir paskirstom pasiruoštas daržoves. Išmaišom.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/130144312520685

Raktažodžiai: kiauliena,sprandinė,kepsniai,bulvės,daržovės