Print Options:

Kokosinė Vištiena su Ryžiais

Time
Pasiruošimo Laikas: 20 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 20 mins
Porcijos 4
Description

Vištiena su šiuo kokosiniu padažu, tai JAU galima liežuvį netyčia praryti 😋
Na bet dar TAS stogą raunantis padažas kartu su ryžiais, tai... 🤤🥰😇

Ši patiekalą gaminom ketaus keptuvėje ir ketaus puode, bet viską galima puikiai pagaminti naudojant tik kazaną 🍵👌

Ką panaudojam?
  • 1.1 kilogramas Vištiena (sparnelių peteliai ir vidinės dalys)
  • Aliejus
  • 2 vienetai Imbieras (graikiško riešuto dydžio gabaliukai)
  • 10 skiltelės Česnakai
  • Svogūnai (vizualiai tiek pat kiek vištienos)
  • 8 valgomi šaukštai Sojų padažas
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Kario prieskoniai
  • 800 mililitrai Kokoso pienas (20% riebumo)
  • Vanduo
  • Švž. Kalendra (Pundelis)
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Imbierą nulupam. Supjaustom griežinėliais. Griežinėlius sumaunam ant dantų krapštuko ar medinio iešmelio, kad būtų patogu ištraukti.
    Česnakų skilteles sutraiškom plokščiąja peilio dalimi ir truputį pasmulkinam.
    Svogūnus supjaustom griežinėliais.
    Kalendrą pasmulkinam.

  2. Apkepam vištienąApkepam vištieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus.
    Dalimis, kad neatšaltų keptuvė, apkepam sparnelių dalis iš visų pusių kad apskrustų. Traukiam lauk.

  3. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Įstatom ketaus puodą. Įpilam vos vos aliejaus. Suberiam visą vištieną. Iš keptuvės supilam likusį aliejų ir vištienos sultis. Suberiam svogūnus. Išmaišom. Pamaišydami apkepam kol pagels ir svogūnų kiekis žymiai sumažės.

  4. Troškinam

    Suberiam česnakus, supilam sojų padažą, sudedam kario prieskonius. Išmaišom.
    Įmetam imbierą sumautą ant iešmeliui. Supilam kokoso pieną. Jei trūksta skysčio ir vištiena pilnai nepasidengia, tai dapilam truputį vandens. Išmaišom.
    Pamaišydami troškinam iki kol padažas sutirštės.

  5. Užbaigiam patiekalą

    Suberiam kalendrą. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk.
    Išimam imbierą.

  6. Pateikiam ir ragaujam!Kokosinė Vištiena su Ryžiais

    Pateikiam su ryžiais gausiai apšlakstydami TUO padažu 🥰

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: vištiena,kokosas,karis,kazanas