Print Options:

Meksikietiški Sprandinės Kepsneliai

Meksikietiški Kiaulienos Sprandinės Kepsneliai su morkytėmis, žirneliais ir žąsų taukuose keptomis bulvytėmis su Parmezano sūriu
Time
Pasiruošimo Laikas: 1 hr Gaminimo Laikas: 30 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Ką panaudojam mėsai?
  • 1 kilogramas Kiaulienos sprandinė (kepsniai)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Vorčesterio padažas
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Laimo sultys
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Sojų padažas
  • 1 vienetas Žalias jelapenas
  • 120 mililitrai Burbonas
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Raudonėlio prieskoniai
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Malta kava
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Fajita prieskoniai
  • Aliejus
  • Druska
  • Ką panaudojam daržovėms?
  • 3 vienetai Citrinos griežinėliai
  • Šaldytos morkytės
  • Šaldyti žirneliai
  • Druska
  • Aliejus
  • Ką panaudojam bulvytėm?
  • Šviežios bulvytės
  • Žąsų taukai
  • Bulvių prieskoniai (Spicy fries prieskoniai iš Poppamies "Street food")
  • Tarkuotas Parmezanas
Kaip gaminam?
    Kaip gaminam kepsnius?
  1. Užmarinuojam mėsąUžmarinuojam mėsą

    Jalepeną supjaustom griežinėliais. Dideliam inde sumaišom 4 v.š. vandens, Vorčesterio padažą, laimo sultis, sojų padažą, burboną, jalapeną, raudonėlio prieskonius, kavą ir Fajita prieskonius. Sudedam kiaulienos sprandinės kepsnius ir išmaišom, kad viskas pasidengtų marinatu. Uždengiam indą ir paliekam kambario temperatūroje marinuotis apie 1val.

  2. Kepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui 200-220C temperatūroje, dedam ketus groteles ir palaukiam kol įkais. Patepam aliejumi ir kepam kepsnius iš abiejų pusių keturis kartus apversdami apie 8-10min. Kepimo metu padruskinam.

  3. Kaip gaminam daržoves?
  4. Puode užverdam vandenį. Gerai padruskinam. Suberiam citrinos griežinėlius, šaldytas morkytes, šaldytus žirnelius ir 1 v.š. aliejaus. Paverdam apie 5 minutes. Su kiaurasamčiu daržoves išimam ir suberiam į indą su šaltu vandeniu. Traukiam lauk.

  5. Kaip gaminam bulvytes?
  6. Mažas bulvytes supjaustom į 2-4 dalis ir kepam ketaus keptuvėje ant žąsies taukų. Traukiam lauk, apibarstom Spicy fries prieskoniais ir tarkuotu Parmezano sūriu.

  7. Pateikiam ir ragaujam!
  8. Meksikietiški Kiaulienos Sprandinės Kepsneliai su morkytėmis, žirneliais ir žąsų taukuose keptomis bulvytėmis su Parmezano sūriu

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/138700148331768

Raktažodžiai: meksika,kiauliena,sprandinė,bulvytės,kepsniai