Print Options:

Mėsos – Daržovių Iešmeliai Teriyaki ir Medaus Marinate su Sūriniu Padažu

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 min Gaminimo Laikas: 60 min Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 8
Description

Mėsos - daržovių iešmeliai Teriyaki ir medaus marinate su sūriniu padažu.

Ką panaudojam?
  • 400 gramai Vištienos krūtinėlė
  • 500 gramai Jautiena (antrekotas arba nugarinė)
  • 300 gramai Š. r. kiaulienos šoninė
  • 1 vienetas Ananasai
  • Rausvieji svogūnai
  • 1 vienetas Cukinijos
  • Sviestas
  • Miltai
  • Pienas
  • Sūris (gerai tirpstantis, čederis ar pan.)
  • 1 vienetas Česnakai (galvutė)
  • 3 valgomi šaukštai Švž. Imbieras
  • Druska
  • Pipirai
  • Švž. Petražolės
  • 5 valgomi šaukštai Medus (skystas)
  • 4 valgomi šaukštai Aliejus
  • 5 valgomi šaukštai Teriyaki padažas
  • 5 valgomi šaukštai Sojos padažas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruoršiam marinatą - glazūrą

    Česnaką ir imbierą supjaustom kuo smulkiau. Viską suberiam į indą, supilam skystą medų, aliejų, Teriyaki padažą, sojų padažą, 1 v.š. j. pipirų. Išmaišom. 3 v.š. marinato atidedam glazūrai. Į glazūrą dar truputį įpilam Teriyaki ir medaus. Išmaišom.

  2. Marinuojam mėsą

    Vištų krūtinėlę, jautieną, š. r. šoninę, supjaustom kubeliais. Užpilam pasiruoštu marinatu, gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kol paruošim daržoves ir įkūrsime kepsninę.

  3. Paruošiam ananasą, daržoves ir surenkam iešmelius
    Ananasą nulupam, išpjaunam šerdį, išmetam. Minkštąją dalį supjaustom kubeliais. Papriką supjaustom skiltelėmis. Svogūnus nulupam ir supjaustom ketvirčiais. Cukiniją supjaustom griežinėliais.
    Ant storesnių, vandenyje išmirkytų, medinių iešmelių sumaunam pamaišydami papriką, šoninę, ananasą, vištieną, svogūnų skilteles, jautieną ir t.t.
  4. Kepam iešmelius

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui apie 180C temperatūroje. Grotelės aukščiausioje pozicijoje. Sudedam pasiruoštus iešmelius ir kepame 15-20 min. kas 3-5 min. apversdami ar sukeisdami, kad vienodai keptų. Aptepam pasilikta glazūra. Apverčiam. Kepam dar kokias 5 minutes. Apverčiam. Aptepam pasilikta glazūra. Kepam dar kokias 3-5 minutes. Iešmelius nuimam ir atidedam šiltai.

  5. Pagaminam padažą

    Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Įdedam ir ištirpinam gabalėlį sviesto. Maišydami įberiam truputį miltų, kol taps vientisa mase. Pastoviai maišydami pilam pieną, kol skystumas tenkins ir viskas susimaišys į vientisą skystoką masę. Pagardinam druska ir pipirais. Suberiam tarkuotą sūrį. Maišydami laukiam kol ištrips. Išmaišom.

  6. Pateikiam ir ragaujam!
    Pateikiam iešmelius apšlakstydami sūriniu padažu ir apibarstydami petražolės lapeliais.
     
    Skanaus! 🙂
...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/107098491491934

Raktažodžiai: vištiena,jautiena,daržovės,iešmeliai,grill