Print Options:

Mongoliška Jautiena 🥡🥢

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Ką panadojam?
  • 1.2 kilogramas Jautiena (steikinė, minkštesnė dalis)
  • 75 mililitrai Sojų padažas
  • 75 mililitrai Kiniškas ryžių actas
  • 6 valgomi šaukštai Sezamo aliejus
  • 7 valgomi šaukštai Kukurūzų krakmolas
  • 3 valgomi šaukštai Česnakai
  • 4 valgomi šaukštai Imbieras
  • Aliejus
  • 500 gramai Svogūnai
  • 3 vienetai Čili pipirai
  • Sezamo sėklos
  • Svogūnų laiškai
  • Padažas
  • 100 mililitrai Vanduo
  • 100 mililitrai Sojų padažas
  • 100 gramai Cukrus
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Mėsą supjaustom juostelėm. Sudedam į indą. Supilam sojų padažą, actą, sezamo aliejų. Suberiam krakmolą. Išmaišom, kad visi mėsos gabaliukai pasidengtų.
    Česnakus, imbierą supjaustom smulkiai. Svogūnus supjaustom skiltim. Čili pipirus ir svogūnų laiškus supjaustom griežinėliais.

  2. Paruošiam padažą

    Pasigaminam padažą: indelyje sumaišom vandenį, su sojų padažu ir cukrumi. Atidedam į šalį.

  3. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam nemažai aliejaus ir palaukiam kol gerai įkais (iki 175-180C temperatūros).
    Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsos juosteles kol apskrus. Kepdami juosteles atskiriam ir saugom kad nesuliptų. Atidedam į šalį.
    Aliejų nusemiam, kad kazane aliejaus liktų nedaug.

  4. Apkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol suminkštės ir pagels.

  5. Apkepam česnakus, imbierą ir čili pipirus

    Suberiam česnakus, imbierą ir čili pipirus. Išmaišom. Pamaišydami minutę kitą apkepam. Supilam pasiruoštą padažą. Išmaišom.

  6. Užbaigiam patiekaląUžbaigiam patiekalą

    Suberiam visą apkeptą mėsą. Išmaišom.
    Pamaišydami 2-7 minutes pakaitinam kol padažas sutirštės. Traukiam lauk.

  7. Pateikiam ir ragaujam!Mongoliška Jautiena

    Pateikiam su laukiniais ryžiais apibarstydami svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/356583013210146

Raktažodžiai: mongoliška,jautiena,Kinija,kinų maistas