Sakartveliškas Čašušuli Troškinys ჩაშუშული

Sakartveliškas Čašušuli Troškinys ჩაშუშული pinit View Gallery 4 photos

Sakartveliškas Čašušuli Troškinys ჩაშუშული

Pasiruošimo Laikas 60 mins Gaminimo Laikas 120 mins Bendras Laikas 3 hrs
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Paruošiam ingredientus

    Mėsą supjaustom gabaliukais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Paprikas supjaustom kubeliais. Čili pipirus supjaustom griežinėliais.
    Į didelį indą suberiam svogūnų pusžiedžius. Pagardinam druska. Išmaigom. Suberiam mėsą. Įdedam adžiką. Viską išmaišom ir paliekam marinuotis.
    Pomidorų viršūnes įpjaunam kryžmai. Sudedam į indą ir užpilam verdančiu vandeniu. Paliekam 5min. Pomidorus išimam ir nulupam. Išpjaunam kotelius. Supjaustom kubeliais.
    Mėsą išimam ir nuvalom nuo svogūnų, bet svogūnų neišmetam.

    Paruošiam ingredientus
  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir gerai įkaitinam truputį aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, iš visų pusių apkepam mėsą, kol apskrus. Atidedam į šalį.

    Apkepam mėsą
  3. Apkepam daržoves

    Į kazaną įpilam dar truputį aliejaus. Suberiam svogūnus likusius nuo mėsos marinavimo. Pamaišydami kepam 5-6min. Suberiam paprikas. Suberiam Uccho-suneli prieskonius, pagardinam pipirais. Suberiam čili pipirus. Išmaišom. Ir pamaišydami pakepam 3-4minutes.

    Apkepam daržoves
  4. Troškinam

    Suberiam pomidorus. Įberiam druskos. Pamaišydami patroškinam. Suberiam mėsą. Išmaišom. Įpilam pomidorų sulčių tiek, kad pilnai viską uždengtų. Išmaišom.
    Įberiam cukraus. Paragaujam. Jei trūksta aštrumo įberiam maltų čili ar įpilam Srirachia padažo. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais ar Uccho-suneli prieskoniais, tol kol skonis tenkins. Išmaišom.
    Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 1val.

  5. Paruošiam priedus

    Kol viskas troškinasi pasiruošiam priedus.
    Petražoles supjaustom smulkiai. Pasitarkuojam citrinos odelės. Česnakus supjaustom smulkiai. Raudoną svogūną supjaustom pusžiedžiais. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai.
    Traukiam kazaną lauk. Atidengiam. Suberiam petražoles, tarkuotą citrinos odelę ir česnakus. Viskas išmaišom. Uždengiam ir paliekam pastovėti 5-6 minutes.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su pita apibarstydami svogūnų laiškais ir raudonų svogūnų pusžiedžiais.

    Skanaus! 🙂

    Sakartveliškas Čašušuli Troškinys ჩაშუშული

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/231668069034975

Raktažodžiai: čašušuli,ჩაშუშული,gruzija,sakartvelas,troškinys,jautiena

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *