Print Options:

Sakartvelo Odžachuri arba Kepta Kiauliena su Keptomis Bulvėmis

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 90 mins Bendras Laikas: 2 hrs
Porcijos 4
Description

Sotus, paprastai pagaminamas, bet laaabai skanus patiekalas 😋

Ką panaudojam?
    Mėsos marinavimui panaudojam
  • 1.6 kilogramas Kiaulienos sprandinė
  • 4 vienetai Svogūnai (marinatui)
  • 1.5 valgomas šaukštas Druska
  • 5 valgomi šaukštai Adžika
  • Pipirai
  • 3 valgomi šaukštai Obuolių actas
  • Bulvėms panaudojam
  • Bulvės (vizualiai tiek pat kiek mėsos)
  • 1 arbatinis šaukštelis Kalendros prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Paprikos prieskoniai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Čili prieskoniai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Krapų prieskoniai
  • 1 valgomas šaukštas Druska
  • 5 valgomi šaukštai Aliejus
  • Pipirai
  • Kiti ingredientai
  • 4 vienetai Raudonieji svogūnai
  • 5 skiltelės Česnakai
  • Švž. Kalendra
  • 1 vienetas Čili pipirai
  • Aliejus
Kaip gaminam?
  1. Marinuojam mėsą

    Mėsą supjaustom vidutinio dydžio gabaliukais. Keturis svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Suberiam į didelį indą, užpilam 1.5 v.š. druskos. Išmaigom. Suberiam mėsą. Sudedam adžiką. Suberiam maltus pipirus. Supilam obuolių actą. Viską gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje keletą val. Iki kol paruošim kepsninę, iškepsim bulves ir t.t.

  2. Gaminam bulvesGaminam bulves

    Bulves supjaustom vidutinio dydžio gabaliukais. Suberiam į didelį indą. Suberiam maltus pipirus, paprikos prieskonius, čili prieskonius, kalendros prieskonius, krapų prieskonius, druską, supilam aliejaus. Viską gerai išmaišom.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C laipsnių temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam apie 0.5-1 val. Kol apskrus ir vidus taps minkštas. Patikrinam su mediniu iešmeliu. Traukiam lauk ir atidedam šiltai.

  3. Paruošiam ingredientus

    Tris raudonuosius svogūnus supjaustom ketvirtžiedžiais. Česnakus, čili pirpirą (be sėklų) ir švž. kalendrą supjaustom smulkiai. Vieną svogūną supjaustom pusžiedžiais.

  4. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir gerai įkaitinam aliejų. Mėsos gabaliukus traukiam iš marinato ir nurankiojam svogūnus, kad nebūtu. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsos gabaliukus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  5. Apkepam svogūnus ir česnakus

    Suberiam 3 ketvitžiedžiais pjaustytus svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės. Suberiam česnakus. Keletą minučių pamaišydami pakepam, kad atiduotų aromatą.

  6. Užbaigiam patiekalą

    Į kazaną grąžinam mėsą. Suberiam bulves. Išmaišom. Pamaišydami palaukiam kol sušils.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytais čili, švž. kalendra ir pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/279083150960133

Raktažodžiai: kiauliena,odžachuri,sakartvelas