Sakartvelo Odžachuri arba Kepta Kiauliena su Keptomis Bulvėmis

pinit View Gallery 3 photos

Sakartvelo Odžachuri arba Kepta Kiauliena su Keptomis Bulvėmis

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 90 mins Bendras Laikas 2 hrs
Porcijos: 4

Aprašymas

Sotus, paprastai pagaminamas, bet laaabai skanus patiekalas 😋

Ką panaudojam?

Mėsos marinavimui panaudojam

Bulvėms panaudojam

Kiti ingredientai

Kaip gaminam?

  1. Marinuojam mėsą

    Mėsą supjaustom vidutinio dydžio gabaliukais. Keturis svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Suberiam į didelį indą, užpilam 1.5 v.š. druskos. Išmaigom. Suberiam mėsą. Sudedam adžiką. Suberiam maltus pipirus. Supilam obuolių actą. Viską gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje keletą val. Iki kol paruošim kepsninę, iškepsim bulves ir t.t.

  2. Gaminam bulves

    Bulves supjaustom vidutinio dydžio gabaliukais. Suberiam į didelį indą. Suberiam maltus pipirus, paprikos prieskonius, čili prieskonius, kalendros prieskonius, krapų prieskonius, druską, supilam aliejaus. Viską gerai išmaišom.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C laipsnių temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam apie 0.5-1 val. Kol apskrus ir vidus taps minkštas. Patikrinam su mediniu iešmeliu. Traukiam lauk ir atidedam šiltai.

    Gaminam bulves
  3. Paruošiam ingredientus

    Tris raudonuosius svogūnus supjaustom ketvirtžiedžiais. Česnakus, čili pirpirą (be sėklų) ir švž. kalendrą supjaustom smulkiai. Vieną svogūną supjaustom pusžiedžiais.

  4. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir gerai įkaitinam aliejų. Mėsos gabaliukus traukiam iš marinato ir nurankiojam svogūnus, kad nebūtu. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsos gabaliukus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

    Apkepam mėsą
  5. Apkepam svogūnus ir česnakus

    Suberiam 3 ketvitžiedžiais pjaustytus svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės. Suberiam česnakus. Keletą minučių pamaišydami pakepam, kad atiduotų aromatą.

  6. Užbaigiam patiekalą

    Į kazaną grąžinam mėsą. Suberiam bulves. Išmaišom. Pamaišydami palaukiam kol sušils.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytais čili, švž. kalendra ir pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/279083150960133

Raktažodžiai: kiauliena,odžachuri,sakartvelas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *