Salisbury Steikas su Grybų Padažu

Salisbury steaks with mushroom gravy.
pinit View Gallery 3 photos

Salisbury Steikas su Grybų Padažu

Pasiruošimo Laikas 15 mins Gaminimo Laikas 45 mins Bendras Laikas 1 hr
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Paruošiam ingredientus

    Grybus ir svogūną supjaustom plonais griežinėliais. Pasiruošiam jautienos sultinį.
    Dideliam inde sumaišom jautieną, kiaušinį, džiuvėsėlius, česnako miltelius, svogūnų miltelius, paprikos miltelius. Padruskinam. Papipirinam. Išmaišom ir padalinam į 8 lygias dalis. Suformuojam apie 1-1.5cm storio paplotėlius.

  2. Apkepam mėsą

    Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įdedam ketaus grotas ir gerai įkaitinam iki 220C-250C. Jautienos paplotėlius patepam aliejumi ir kepam ant ketaus grotų 2 kartus apverčiant iki norimo iškepimo lygio, kol gražiai apskrus. Mes kepėm 4 x 2min. Išimam ir atidedam į šalį šiltai.

    Apkepam mėsą
  3. Apkepam grybus su svogūnais

    Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatom ketaus keptuvę, įpilam truputį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam grybus ir svogūnus. Pamaišydami kepam kol suminkštės ir išgaruos vanduo, apie 10 min.

  4. Troškinam padažą ir užbaigiam patiekalą

    Suberiam miltus. Išmaišom. Atsargiai supilam sultinį, bet ne per daug. Įdedam Vorčesterio padažą ir Švž. Čiobrelio šakeles. Išmaišom. Užverdam. Uždarom abi oro sklendes. Uždarom kepsninę ir kartais pamaišydami paliekam pasitroškinti apie 5 min. kol sutirštės.
    Paragaujam. Padruskinam. Papipirinam. Į keptuvę grąžinam jautienos paplotėlius. Išmaišom ir leidžiam keletą min. sušilti.

    Troškinam padažą
  5. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su bulvių koše apibarstydami petražolėm ar smulkintais svogūnų laiškais.
    Skanaus! 🙂

    Salisbury Steikas su Grybų Padažu

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/134471815421268

Raktažodžiai: salisbury,steikas,steak,grybai,jautiena

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *