Print Options:

Salisbury Steikas su Grybų Padažu

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 45 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1 kilogramas Malta jautiena
  • 2 vienetai Kiaušiniai (dideli)
  • 6 valgomi šaukštai Džiuvėsėliai (malti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Česnakų granulės
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Svogūnų granulės
  • 1 arbatinis šaukštelis Paprikos prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
  • 5 valgomi šaukštai Sviestas
  • 250 gramai Pievagrybiai (rudieji)
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 4 valgomi šaukštai Miltai
  • 2.5 stiklinės Jautienos sultinys
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Vorčesterio padažas
  • Švž. Čiobreliai (porą šakelių)
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientus

    Grybus ir svogūną supjaustom plonais griežinėliais. Pasiruošiam jautienos sultinį.
    Dideliam inde sumaišom jautieną, kiaušinį, džiuvėsėlius, česnako miltelius, svogūnų miltelius, paprikos miltelius. Padruskinam. Papipirinam. Išmaišom ir padalinam į 8 lygias dalis. Suformuojam apie 1-1.5cm storio paplotėlius.

  2. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įdedam ketaus grotas ir gerai įkaitinam iki 220C-250C. Jautienos paplotėlius patepam aliejumi ir kepam ant ketaus grotų 2 kartus apverčiant iki norimo iškepimo lygio, kol gražiai apskrus. Mes kepėm 4 x 2min. Išimam ir atidedam į šalį šiltai.

  3. Apkepam grybus su svogūnais

    Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatom ketaus keptuvę, įpilam truputį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam grybus ir svogūnus. Pamaišydami kepam kol suminkštės ir išgaruos vanduo, apie 10 min.

  4. Troškinam padažą ir užbaigiam patiekaląTroškinam padažą

    Suberiam miltus. Išmaišom. Atsargiai supilam sultinį, bet ne per daug. Įdedam Vorčesterio padažą ir Švž. Čiobrelio šakeles. Išmaišom. Užverdam. Uždarom abi oro sklendes. Uždarom kepsninę ir kartais pamaišydami paliekam pasitroškinti apie 5 min. kol sutirštės.
    Paragaujam. Padruskinam. Papipirinam. Į keptuvę grąžinam jautienos paplotėlius. Išmaišom ir leidžiam keletą min. sušilti.

  5. Pateikiam ir ragaujam!Salisbury Steikas su Grybų Padažu

    Pateikiam su bulvių koše apibarstydami petražolėm ar smulkintais svogūnų laiškais.
    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/134471815421268

Raktažodžiai: salisbury,steikas,steak,grybai,jautiena