Print Options:

Troškinta Kiauliena su Kreivabūdėmis

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 15 mins Gaminimo Laikas: 135 135 mins Bendras Laikas: 2 hrs 30 mins
Porcijos 6
Description
Nors vasara kaip ir ne troškinių metas, bet labai jau pasiilgau ką nors patroškinti Grandfeu puode ❤️ Pasakyta - padaryta. 🫡
Mėsytė apkepta ir patroškinta kreivabūdžių padaže su bulvių koše su pelėsiniu sūriu. Mmmmm.... 🫠
Ką panaudojam?
  • 1.8 kilogramas Kiaulienos sprandinė
  • Druska
  • Aliejus
  • 350 gramai Kreivabūdės
  • 1 vienetas Svogūnai (dideli, saldieji)
  • 2 vienetai Morkos (didelės)
  • 6 skiltelės Česnakai
  • 1 arbatinis šaukštelis Kalendros prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Kumino prieskoniai (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis Pipirai
  • 1 valgomas šaukštas Miltai
  • 6 stiklinės Vanduo
  • 150 mililitrai Grietinėlė (32%)
  • 100 mililitrai Kečupas
  • Švž. petražolės
  • Švž. krapai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus
    Morkas sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam. Grybus supjaustom nedideliais gabaliukais. Svogūnus supjaustom kubeliais. Morkas sutarkuojam ant burokinės tarkos.
    Mėsą supjaustom 2-3 cmt. dydžio gabaliukais. Pagardinam druska.
  2. Apkepam mėsą
    Keptuvė paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol aliejus įkais.
    Dalimis, kad neatšaltų aliejus, pavartydami apkepam mėsos gabaliukus kol iš visų pusių apskrus. Traukiam lauk ir sudedam į puodą.
  3. Apkepam grybus

    Į tą pačią keptuvę suberiam grybus. Jei reikia įpilam dar aliejaus. Pamaišydami 5-6 minutes apkepam.

  4. Apkepam daržovesApkepam daržoves
    Į tą pačią keptuvę suberiam grybus. Jei reikia įpilam dar aliejaus. Pamaišydami 5-6 minutes apkepam.
    Suberiam svogūnus ir morkas. Pamaišydami 3-4 minutes apkepam kol svogūnai suminkštės.
    Sudedam česnakus, kalendros, kumino prieskonius, paprikos prieskonius, pipirus. Pagardinam druska. Išmaišom ir dar minutę kitą pakaitinam.
    Viską patraukiam į šoną. Į tuščią vietą suberiam mitus. Pamaišydami miltus apkepam kol parus. Viską sumaišom į vientisą masę. Keptuvę traukiam lauk.
  5. Troškinam
    Supilam grybų miksą į Grandfeu troškintuvą kartu su apkepta mėsa.
    Atskirame inde sumaišome vandenį, kečupą, grietinėlę ir 1-1.5 a.š. druskos. Supilam į puodą. Išmaišom.
    Puodą įstatom į kepsninę. Pamaišydami užverdam. Uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 1 val. Karts nuo karto permaišom.
  6. Užbaigiam patiekalą
    Paragaujam ar ko netrūksta. Puodo nedengiam. Kepsninę uždarom ir palieka troškintis dar 30min. kol skystis nugaruos ir mėsa taps minkšta.
    Traukiam lauk.
  7. Troškinta Kiauliena su Kreivabūdėmis
    Pateikiam su bulvių koše su pelėsiniu sūriu.
    Skanaus! 😊
...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: kiauliena,grybai,kreivabūdės,troškiniai