Vištienos Sriuba

Vištienos sriuba pinit View Gallery 4 photos

Vištienos Sriuba

Pasiruošimo Laikas 20 mins Gaminimo Laikas 2 hrs Brandinimo Laikas 20 mins Bendras Laikas 2 hrs 40 mins
Porcijos: 6

Aprašymas

Vištienos sriuba su skrandukais, širdelėm, kepenėlėm.

Ką panaudojam?

Ką panaudojam sultiniui?

Ką panaudojam sriubai?

Kaip gaminam?

Pasiruošiam ingredientus

  1. Pasiruošiam ingredientus

    Nuo širdelių nupjaustom gyslas. Perpjaunam per pusę. Jei reikia išvalom vidų.
    Skrandukus išvalom. Supjaustom į šaukštą telpančiais gabaliukais.
    Kepenėles išvalom. Supjaustom į šaukštą telpančiais gabaliukais.

    Pasiruošiam ingredientus
  2. Apverdam skrandukus, širdeles ir kepenėles

    Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu puodą,įpilam vandens. Suberiam skrandukus ir širdeles. Laukiam kol užvirs. Po užvirimo verdam dar 8-10 minučių. Traukiam lauk. Skrandukus su širdelėm praplaunam šaltam vandenyje ir atidedam į šalį. Puodą išplaunam.
    į kepsninę grąžinam puodą. Įpilam vandens. Suberiam kepenėles. Laukiam kol užvirs. Po užvirimo verdam dar 10 minučių. Traukiam lauk. Kepenėles 4-5 kartus praplaunam šaltam vandenyje ir atidedam į šalį. Puodą išplaunam.

Išsiverdam sultinį

  1. Paruošiam sultinio ingredientus

    Svogūną įpjaunam kryžmai. Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu puodą, įpilam 3.5L vandens, sudedam vištienos ketvirčius, svogūną ir morką ir žalumynų kotelius.

    Verdam skaidrų sultinį
  2. Verdam skaidrų sultinį

    Užverdam. Ir pirmas 20-30 minučių sąžiningai nugriebiam putas. Suberiam pipirus, lauro lapelius. Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam sultinį dar 1 valandą (iš viso 1.5 val). Tarpe patikrinam, jei reikia dapilam vandens.
    Vištų ketvirčius traukiam lauk. Nukaulinam ir nuimam odą, suplėšom mažais gabaliukais ir atidedam į šalį. Daržoves iš sultinio išmetam. Sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus. Puodą išplaunam. Supilam atgal skaidrų sultinį.

    Verdam skaidrų sultinį

Gaminam sriubą

  1. Paruošiam ingredientus

    Svogūną supjaustom smulkiai. Morką supjaustom plonais šiaudeliais arba sutarkuojam. Bulves supjaustom mažais, į šaukštą telpančiais, kubeliais.

  2. Apkepam svogūnus, morkas ir širdeles

    Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Ištirpinam sviestą. Suberiam svogūnus ir morkas. Pamaišydami 5-6 minutes viską apkepam. Suberiam kepenėles. Pagardinam druska ir pipirais. Pamaišydami 5 minutes pakepam. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  3. Gaminam sriubą

    Į kepsninę grąžinam puodą su sultiniu. Pagardinam druska. Suberiam skrandukus ir širdeles. Palaukiam kol užvirs.
    Suberiam bulves, plėšytą vištieną. Išmaišom. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Verdam 15 minučių, kol bulvės bus jau beveik išvirusios.
    Sudedam apkeptas kepenėles. Suberiam makaronus. Išmaišom ir verdam dar 4-5 minutes. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Traukiam lauk ir, prieš pateikiant, bent 20 minučių leidžiam pastovėti uždengtam puode.

    Gaminam sriubą
  4. Pateikiam ir ragaujam!

    Skanaus! 🙂

    Vištienos sriuba

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/168681412000308

Raktažodžiai: sriuba,vištiena,grandfeu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *