Ančių Kojelės Kazane

pinit View Gallery 3 photos

Ančių Kojelės Kazane

Pasiruošimo Laikas 30 min Gaminimo Laikas 2 hour Bendras Laikas 2 hrs 30 mins Porcijos: 6

Aprašymas

Ančių kojelės kazane. Pasakiško skonio troškinys. Nenaudojome aliejaus. Kazane viską apkepėme tik pačios anties 🦆 riebaluose.

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Pasiruošiam daržoves

    Morkas pjaustom žiedais, svogūnus pusžiedžiais. Bulves nulupam ir jei didelės - pjaunam per pusę. Imbierą sutarkuojam. Čili pipirą supjaustom žiedais. Česnako skilteles išspaudžiam arba smulkiai sutarkuojam.

  2. Paruošiam ančių ketvirčius

    Nuo anties ketvirčių nupjaustom riebalus ir atidedam į šalį.
    Įpjaunam ančių ketvirčių odą. Pagardinam druska ir švž. maltais j. pipirais.

  3. Apkepam ančių ketvirčius

    Į šaltą kazaną dedam ančių ketvirčius oda į apačią, kad kuo daugiau odos prisiglaustų prie kazano sienelių.
    Kazaną dedam į kepsninę ir nedidelėje kaitroje kepam, stebim kaip antienos riebalai renkasi kazano dugne. Kepinam kol ketvirčių oda gerokai apskrunda. Tuomet pavartydami dar truputį pakepam. Išimam. Atidedam į šalį.

  4. Ištirpdom ančių reibalus ir apkepam bulves

    Į kazaną suberiam nupjaustytus antienos riebalus ir tirpdome neaukštoje temperatūroje. Išimam ir išmetam.
    Pakeliam temperatūrą ir į kazaną suberiam bulves. Jei trūksta anties riebalų įpilam aliejaus. Kepam vartydami kol išorė apskrus. Išimam. Atidedam į šalį.

  5. Apkepam daržoves

    Į kazaną suberiam svogūnus, morkas. Keletą minučių maišydami pakepam kol svogūnai ims gelsti. Suberiam česnaką ir čili pipirą. Suberiam cinamoną, kuminą, žvaigždinį anyžių, imbierą, džiovintus abrikosus. Pavartydami keleta minučių pakepinam.
    Svarbu! Surandam ir išimam žvaigždinį anyžių. Išmetam.

  6. Troškinam

    Atgal į kazaną sudedam anties ketvirčius. Išmaišom. Pagardinam druska. Užpilam sultiniu, kad vos vos dengtų mėsą ir daržoves. Išmaišom. Uždengiam dangčiu ir paliekam troškintis neaukštoje kaitroje apie apie 40-45min. Sudedam bulves ir dar troškinam apie 15-20min. kol bulvės suminkštės. Prieš galą paragaujam, jei reikia dar pagardinam druska.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Dedam į lėkštę anties koją, šalia bulves, pilam padažą su visu gėriu. Užbarstom smulkintais svogūnų laiškais ir mažais pomidoriukais.
     
    Skanaus! 😋🤤

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/107210974814019

Raktažodžiai: troškinys,kazanas,antiena,antienos troškinys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *