Befstrogenas (Beef Stroganoff)

Befstrogenas su bulvių koše su mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
Befstrogenas pinit View Gallery 3 photos

Befstrogenas (Beef Stroganoff)

Pasiruošimo Laikas 15 mins Gaminimo Laikas 75 mins Bendras Laikas 1 hr 30 mins
Porcijos: 4

Aprašymas

Pagaminsim skanų Beef Stroganoff troškinį ir bulvių košę su mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Mmmm... ❤️
Mėsą troškinsim trumpai, todėl troškiniui renkamės kokybiškesnę, minkštesnę jautienos dalį (išpjovą, nugarinę ar pan.)

Ką panaudojam?

Ką panaudojam befstrogenui?

Ką panaudojam bulvių košei?

Kaip gaminam?

Kaip gaminam befstrogeną?

  1. Pasiruošiam ingredientus

    Jautieną supjaustom juostelėmis SKERSAI skaidulų. Svogūnų žiedus supjaustom į keturias dalis.

    Befstrogeno ingredientai
  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Dedam ketaus keptuvę ir labai gerai įkaitinam aliejų. Kad neatšaltų keptuvė, dalimis, iš visų pusių apkepam jautienos juosteles, bet ne per ilgai, kol apskrus. Išimam į indą. Jei indo dugne susikaupė mėsos sulčių ar aliejaus, tai supilam atgal į keptuvę.

    Apkepam mėsą
  3. Apkepam svogūnus

    Keptuvę palaikom lauke, kad truputį atvėstų. Kol vėsta keptuvė ir kepsninę palaikom uždarytom sklendėm, kad užgesinti ugnį ir sumažinti kaitrą. Grąžinam atvėsusią keptuvę atgal į kepsninę ir ištirpinam sviestą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam iki kol suminkštės ir truputį apskrus. Suberiam miltus ir pamaišydami apkepam 1.5-2 minutes.

    Svogūnus patraukiam į keptuvės šoną. Tuščioje keptuvės pusėje pamaišydami apkepam pomidorų pastą. Sumaišom su svogūnais.

  4. Padarom padažą ir grąžinam mėsą

    Supilam grietinę. Išmaišom iki vientisos spalvos. Įpilam truputį karšto vandens. Pamaišom. Jei reikia dar įpilam karšto vandens ir pamaišom, kol kiekis ir konsistencija bus tinkama. Padruskinam, papipirinam. Grąžinam mėsą. Išmaišom.

    Padarom padažą ir grąžinam mėsą
  5. Troškinam

    Keptuvę uždengiam. Neaukštoje temperatūroje, uždengtoje kepsninėje su uždengtomis visomis oro sklendėmis, patroškinam. Paragaujam mėsą. Jei dar ne minkšta, uždengtoje keptuvėje troškinam dar 5 min. Ir taip troškinam, kas 5 minutes patikrindami mėsos minkštumą, tol kol mėsa taps minkšta ir irstanti burnoje. Jei kepimo metu trūksta skysčio, įpilam karšto vandens. Jei matome kad kepsninė per daug atšalo, tai galima truputį pradaryti oro sklendes. Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam, papipirinam. Nuimam keptuvę.

    Troškinam befstrogeną

Kaip gaminam bulvių košę?

  1. Bulves perpjaunam į keturias dalis ir išverdam, padruskinam. Atidedam į šalį.

  2. Ant silpnos kaitros dedam gilų kepimo indą ar keptuvę ir supilam grietinėlę, įmetam sūrį su mėlynuoju pelėsiu. Maišydami ištirpinam sūrį.

  3. Į išvirtas bulves įdedam gabaliuką sviesto ir grūstuve sugrūdam bulves. Įpilam grietinėlę su ištirpintu sūriu. Intensyviai išmaišom.

Pateikiam ir ragaujam!

  1. Dedam bulvių košę ant jos beefstrogeną, kad padažas gertusi ir maišytusi su bulvių košę. Valgom su nerūgščiais marinuotais agurkėliais.

    Skanaus! 😋
    Befstrogenas

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/111811557687294

Raktažodžiai: receptas,beef stroganoff, befstrogenas,jautiena,troškinys,bulvių košė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *