Ėrienos Kazan-Kebab

Ėrienos Kazan-Kebab pinit View Gallery 4 photos

Ėrienos Kazan-Kebab

Pasiruošimo Laikas 3 hrs Gaminimo Laikas 2 hrs Bendras Laikas 5 hrs
Porcijos: 5

Aprašymas

Mėsą pamarinuosime ir apkepsime ant iešmų kaip šašlyką ir tik po to dėsim į kazaną. Tokiu būdu mėsa paskrus ant atviros ugnies ir įgaus truputį dūmo kvapo.

Ką panaudojam?

Mėsos marinatas

Marinuoti svogūnai

Kaip gaminam?

  1. Pirmiausiai užmarinuojam mėsą

    Mėsą supjaustom kaip šašlykams. 2 svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Iš pomidorų išpjaunam kotelius ir supjaustom pusžiedžiais.
    Inde sumaišom druską, Plov.lt šašlykų prieskonius, papriką. Į didelį indą suberiam mėsą, svogūnus, pomidorus ir prieskonių mišinį. Viską labai gerai išminkom, kad išsiskirtų sultys. Sudedam į maišelį ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 2-3 val.
    Mėsą išimam iš maišelio ir sumaunam ant iešmų. Maunant stengiamės nuvalyti mėsą nuo svogūnų ir pomidorų. Marinatą neišmetam! Atidedam į šalį, jo dar prireiks.

    Marinuojam mėsą
  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame kepimui tiesioginėje kaitroje apie 200-220C temperatūroje. Dedam iešmus su mėsa. Apskrudinam iš visų pusių. Mėsa neturi pilnai iškepti! Nuimam ir atidedam į šalį.

  3. Pagaminam bulves

    Bulves nuplaunam ir supjaustom vienodais ketvirčiais.
    Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatom kazaną, įpilam ir gerai įkaitinam nemažai aliejaus. Suberiam bulves ir karts nuo karto pamaišydami gruzdinam bulves kol gražiai apskrus ir taps pilnai iškepusios (minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu). Išimam, padruskinam, papipirinam, išmaišom ir atidedam į šalį.

    Pagaminam bulves
  4. Troškinam

    Išpilam aliejų. Jei reikia su popieriniu rankšluoščiu išvalom kazaną. Įkaitinam truputį aliejaus. Iš mėsos marinato nukošiam skysčio perteklių ir likusias nukoštas daržoves suberiam į kazaną. Pamaišydami truputį pakepam. Suberiam mėsą. Pamaišydami pakepam apie 5 minutes.
    Suberiam Piri-piri pipiriukus arba čili pipirą. Tarp delnų sutrinam ir suberiam kumino sėklas. Išmaišom. Tolygiai viską paskirstom. Per kiaurasamtį užpilam verdančio vandens, kad pilnai padengtų mėsą, bet ne per daug. Uždengiam kazaną. Uždarom kepsninę ir oro sklendes paliekam atviras minimaliai. Leidžiam pasitroškinti 30-40 min.

    Troškinam
  5. Marinuojam svogūnus

    Svogūnus supjaustom žiedais, apšlakstom aliejumi, pagardinam druska ir pipirais, įdedam žiupsnelį cukraus, apšlakstom obuolių actu. Išmaišom ir paliekam 20-30 min. pastovėti kambario temperatūroje.

  6. Užbaigiam gaminti kazan-kebab

    Atidengiam kazaną. Jei yra likę vandens, atidarom kepsninės oro sklendes ir paliekam atidarytą kazaną, kol visas vanduo išgaruos ir liks tik tirštas padažas. Likus 5 min. iki pabaigos, suberiam bulves. Išmaišom. Palaukiam kol sušils.

  7. Pateikiam ir ragaujam

    Į lėkštę dedam ir paskirstom pasiruoštus marinuotus svogūnus. Ant viršaus dedam ir paskirstom mėsą su bulvėmis. Papuošiam mažais čili pipiriukais.

    Skanaus! 🙂

    Ėrienos Kazan-Kebab

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/131512979050485

Raktažodžiai: ėriena,kazan-kebab,kazanas,troškinys

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *