Laosiška „Ping Gai“ Grill Vištiena

Laosiška Ping Gai grill vištiena pinit View Gallery 4 photos

Laosiška „Ping Gai“ Grill Vištiena

Pasiruošimo Laikas 15 min Gaminimo Laikas 1 hour Bendras Laikas 1 hr 15 mins Porcijos: 7

Aprašymas

Laosiškos "Ping Gai" grill vištienos receptas.

Vištiena

Marinatas

Padažas

Kaip gaminam?

  1. Marinuojam vištieną

    J. pipirus sumalam arba sugrūdžiam. Lygias dalis baziliko, mėtos ir petražolių supjaustom smulkiai. Sumaišom marinato ingredientus. Vištų ketvirčių odą įpjaustom. Ketvirčius sudedam į marinatą, gerai išmaišom, išmasažuojam. Uždengiam ir paliekam marinuotis šaldytuve 4-12 val.

  2. Pasiruošiam padažą

    Susmulkinam bazilikus, petražoles, mėtą. Česnako skilteles išspaudžiam. Visus padažo ingredientus sumaišom. Paragaujam. Jei per rūgštu, tai įpilam dar medaus, kol skonis tenkins.

  3. Kepam vištieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui apie 200C temperatūroje. Groteles su popieriniu rankšluoščiu ištepam aliejumi. Apskrudinam vištieną: sudedam vištos ketvirčius oda į apačią. Kepam apie 6 minutes, kol gražiai apskrus. Apverčiam ir kepam dar apie 5 minutes. Traukiam lauk.
    Į kepsninę įdedam deflektorių, ant jo indą ir įpilam karšto vandens. Uždedam groteles ir ketvirčius kepam netiesioginėje kaitroje 150-175C temperatūroje apie 35-40 min. iki vidinės 72-75C temperatūros.
    Pateikiam apšlakstydami su pasigamintu padažu.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/106024904932626

Raktažodžiai: vištiena,grill,laosas,ping gai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *